1 Ton Agirligindaki Dana 200 Bin TL'ye Satildi

1 Ton Agirligindaki Dana 200 Bin TL'ye Satildi

Kurban Bayrami’nin Arefe gününde kurban pazarlarinda yogunluk devam ediyor. Isparta hayvan pazarinin en büyük danasi olan ’Pasa’ 200 bin TL’den alici buldu

Kurbanlik almak için Isparta’nin Davraz Mahallesinde bulunan Hayvan Pazari’na gelen vatandaslar, hayvan sahipleriyle yaptiklari siki pazarligin ardindan satin aldiklari kurbanliklari araçlarina yükleyerek götürüyorlar. Bu yil büyükbas hayvanlar 50 ile 200 bin TL arasinda alici buldu.

Isparta’nin en büyük kurbanligi unvanini alan 1 ton agirligindaki Pasa isimli dana ise 200 bin TL’den satildi. Pasayi normal fiyatinin çok altinda sattigini söyleyen hayvan sahibi Müslüm Ulusoy, “Isparta hayvan pazarinin en büyük danasi. Sattik ama piyasanin altinda oldu. Normalde 230-240 bin TL’ye satmamiz gerekiyordu ama 200 bin Tl’ye verdik buna da sükür. Pazarin satis durumu geçen yila göre biraz düsük” dedi.

Hayvan pazarina bir tane inegini satmak için gelen gelen Hasan Kaçal ise kurban pazarlarinda yogunlugun oldugunu fakat alici olmadigini söyleyerek “1 tane kurbanim vardi satmak için getirdim ama suana kadar alan olmadi. Piyasada suan satici çok fakat alici yok. Bu yila göre geçen yil satislar çok iyiydi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile