İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Erzurum, Samsun, Afyon, Kayseri, Konya, Sakarya, Kocaeli, Bursa ve Van'dan gelen 300 gönüllü, iki gün boyunca parkta kurulan 140 çadırda konaklayacak.
ASYA Grup Lideri Cenk Yoleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin Paktistan depreminin ardından Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulduğunu ve Türkiye'de 13 ilde yapılanmasına devam ettiğini söyledi.
ASYA ekiplerinin ulusal ve uluslararası afetlerde sualtı, dağ ve kentsel arma kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade eden Yoleri, 450 gönüllünün her an müdahaleye hazır olduğunu anlattı.
"İl afet müdürlükleri ile koordineli çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyen Yoleri, şöyle konuştu:
"Pakistan deperemi sonrasında afet bölgelerine Kimse Yok Mu Derneği olarak çok çabuk ulaştığımızı gördük ve bunu arama kurtarma başlığı altında da oluşturmak istedik. Şu anda ulusal kampımızdayız. Kamp alanı yerterli olmadığı için buraya 300 gönüllümüz katılacak ama 13 ilde gönüllümüz var. Bugün burada hedefimiz, ekiplerimizin birbirini tanımaları ve kaynaşmalarıdır. Buradaki parkurlarda beraber çalışarak kaynaşacaklar ve bunu yarış halinde yaptığımız için sonuçta da ödül kazanacaklar.
Abant Tabiat Parkı'nda kurduğumuz navigasyon, yönlendirme, koordinasyon, halatla tırmanma parkurlarında gönüllülerimiz yarışacak. Bugün parkurlarımızı tamamlayacağız ve yarın dağ yürüyüşü ile kampımızı tamamlayacağız."
1. Ulusal Asya Arama Kurtarma Kampı
Bolu - Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulan Arama-Kurtarma Sağlık Yardımları ekipleri, Abant Tabiat Parkı'nda kamp kurdu.