Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki kongreye, Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, DÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğretim üyeleri, iletişim, sosyoloji, siyaset, ekonomi, hukuk, eğitim, turizm, sanat, işletme ve sağlık alanındaki akademisyenler, araştırmacılar katıldı.
İki gün sürecek kongrenin açılış töreninde konuşan Gölyaka MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz, değişime verilen tepkiler ve farklılıkların çatışma olgusunu ortaya çıkardığını belirterek, çatışmanın tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığını, fakat bireysel, toplumsal ve kurumsal çatışmaların zararlarının minimize edilmesinin önemine değindi.
Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural ise dünyanın tüm sorunlarının temelinde güven eksikliğinin bulunduğuna dikkat çekti.
Daha sonra yapılan ilk oturumda, "Türkiye'de Mobbing: Gazete Haberleri Üzerinde Bir İnceleme", "Büyük Grup Kimliği Farklılığından Doğan Bir Çatışma Alanı Olarak PKK Terörü ve Bazı Sivil Toplum Örgütleri Açısından Çözüm Önerileri", "Sendikaların Tarihsel Gelişimi ve Toplumsal Barışta Birliktelik Sağlanması" ile "Kriz İletişimi Kampanyalarının Etik Boyutu: Kuş Gribi İletişim Kampanyası" bildirileri sunuldu.
Kongrenin ilk günü, verilen gala yemeğinin ardından sona erdi.
'1. Ulusal Toplumsal Ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler' Kongresi
Düzce Üniversitesi (DÜ) Gölyaka Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen "1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi" (TOKUÇÇ) başladı.