1. Uluslararası Girne Kültür ve Sanat Festivali Başladı

1.

Uluslararası Girne Kültür ve Sanat Festivali, Girne Belediyesi`nin Vugar Butagev Enterprises Ltd, Shark Energy Drink ve Cyprus XP Travel ana sponsorluğunda başladı.

Bu yıl ilki düzenlenen festival, yerli ve yabancı tanınmış müzik gruplarının vereceği konserler, tiyatro gösterileri ve çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerle 26 Ağustos`a kadar sürecek.

Girne Kalesi`nde CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile Belediye Başkanı Sümer Aygın`ın açılış konuşmalarıyla start verilen festivalde konuşmaların ardından GAÜ Dans Akademisi öğrencileri dans, Folk-Der de folklor gösterisi sundu.

Yaklaşık 10 bin mumla aydınlatılan kalede tarih boyunca Kıbrıs adasına hükmeden Bizans, Lüzinyan, Venedik, Osmanlı ve İngiliz Sömürge dönemi canlandırılırken, kale avlusunda kurulan eski dönem pazar yerlerini andıran stantlarda da Kıbrıs kültürü, folkloru, aletleri ve yaşam şekli yansıtıldı.

Festival kraliçesinin de seçildiği gecede, halka ve turistlere oteller tarafından ikramda bulunuldu. Yerli ve yabancı tanınmış sanatçı, müzik grubu ve tiyatroların sahne alacağı tüm etkinlikler Girne Amfi Tiyatrosu, Ramadan Cemil Meydanı, Atatürk Anıtı ve Barış Parkı`nda yer alacak.

Festival kapsamındaki tüm konser ve tiyatro gösterimleri saat 21:00`de başlayacak. 1. Girne Kültür ve Sanat Festivali`nde yer alacak UB 40 konseri 70 TL; Bulutsuzluk Özlemi, The Animals ve Mike Penders&The Searchers, Nil Karaibrahimgil konserleri 25 TL; Ankara Devlet Tiyatrosu`nun "Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Birşey Oldu", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nun "İstanbul Hatırası", Adana Devlet Tiyatrosu`nun "Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz" adlı oyunları ise 15 TL ücretle izlenebilecek.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu gecede yaptığı konuşmada, bu yıl kültür ve sanat alanında uluslararası bir festival düzenleyen Girne Belediyesi`ni kutlayarak, katkı koyanlara teşekkür etti. Barış, dostluk ve kardeşliği pekiştiren bir olgu olan festivallerin ülke turizm, kültür ve ekonomileri açısından önem taşıdığını ifade eden Yorgancıoğlu, bu güzel etkinliklerin sürekliliği için sivil toplum örgütleriyle halkın katkı ve desteklerinin şart olduğunu kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile