1. Uluslararasi Seramil Çalistay'i Usak'ta Gerçeklesti
Usak Belediyesi tarafindan düzenlenen 1. Uluslararasi Seramik Çalistayi, yurtiçinden ve yurtdisindan katilim saglayan akademisyenlerle Seramik Evi’nde gerçeklestirildi.
Sir alti seramik boyama teknigi ile gerçeklestirilen çalistaya, Türkiye’den Ahmet Cüneyt Er, Bilgehan Uzuner, Ibrahim Vefa Irdelp, Ismail Yardimci, Kamuran Özlem Sarniç ve Semih Kaplan; Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden Bedi Ibrahim ve Bulgaristan’dan Nadya Teknedzhieva katildi.
Yogun bir çalisma sürecinin ardindan alaninda uzman isimlerin ortaya koydugu eserler sergilenmek üzere hazirlandi.
Akademisyenlerle birlikte çalismalara katilan Çakin, firçayi eline alarak seramiklere renk verdi, sosyal medya paylasiminda ise “Herkes bildigi isi yapsin” diyerek gülümsetti. Açilista konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, sanatin ve sanatçinin her daim yaninda olduklarini belirterek, birincisi düzenlenen seramik çalistayinin önümüzdeki yillarda da devam edecegini belirtti.
Belediye bünyesinde hizmet veren Seramik Evi’nde birçok önemli çalismanin hayata geçirildigini vurgulayan Baskan Çakin, “Buranin ilk eserlerini, sehrimizin en yogun kurumlarindan olan belediye binamiza yerlestirmistik. Usak Belediyesi’nin duvarlarinda gerçekten de Türkiye’de nadir olarak bulunan eserler yer aliyor. Istiyoruz ki bunu sehrimizin geneline yayalim, yeni sanatçilarimiza ilham olalim. Usak Belediyesi olarak, sanata ve sanatçiya deger veren bir anlayisla çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Birbirinden özel eserlerin 5 Agustos tarihine kadar halkin begenisine sunulacagi sergide çalistay boyunca ortaya çikan 44 eserin yani sira, sanatçilarin etkinlik haricinde olusturduklari nadide eserler de yer aliyor.



















