1. Üniversite-sanayi İşbirliği Kongresi

1. Üniversite-sanayi İşbirliği Kongresi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de üniversite sayısının arttığına dikkati çekerek, öğrencilerin daha iyi yetişmesi için her üniversitede her bölüm olacağına, üniversitelerin değişik konularda ihtisaslaşmasını önerdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca, ülkemizde, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaşmasına yönelik olarak, Wow İstanbul Otel’de, “1. Üniversite-Sanayi İşbirliği Zirvesi” düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın açılış konuşmalarını yaptığı zirvede, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun moderatörlüğünde, “Üniversite Sanayi İşbirliğinde 2023’e Doğru” konulu panel gerçekleştirildi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Zorlu, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile birlikte panelist olan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik paylaşımda bulundu.

“Biz yıllarca sanayiciler ve öğretim üyeleri olarak birbirimize uzak durduk, ancak buğun durum hayli değişti” diyen Konukoğlu, geleceğin Türkiye’sini şekillendirmekte öncü ve önemli rol oynayan üniversitelerin, “iyi yetiştirilmiş, işini, ülkesini, gündemi bilen ve geleceği yorumlayan” öğrenciler yetiştirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye’de çok fazla üniversite açıldığını ve her üniversitede hemen her bölümün kurulduğunu anımsatan Konukoğlu, “Ama birçoğunda atölye yok, laboratuar yok. Bunun yerine bazı üniversiteler bazı konularda ihtisaslaşırsa, öğrenciler daha iyi yetişerek mezun olur ve çalıştığı kuruma katma değer yaratır” dedi.

SANKO olarak her zaman olanaklar ölçüsünde üniversitelere katkı sağlamaya özen gösterdiklerini kaydeden Konukoğlu, “Örnek vermek gerekirse, Gaziantep Üniversitesi’nde yaptırdığımız Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü binası yanına, öğrencilerin teorik eğitimi pratiğe dönüştürmeleri için binasından makinalarına kadar eksiksiz olarak küçük bir tekstil fabrikası kurduk. Bu işletmede öğrenciler pamuğun işlenmesi, ipliğe ve örgüye / kumaşa dönüşümünü aşama aşama uygulayarak öğrenme olanağı buluyorlar” diye konuştu.

Konukoğlu, sözlerini, “Herkes her şeyi iyi yapamaz. İyi yaptığımız şeyin harikasını yapalım” diyerek tamamladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile