1. Van Fotograf Maratonunun Ilk Günü Renkli Görüntülerle Tamamlandi

1. Van Fotograf Maratonunun Ilk Günü Renkli Görüntülerle Tamamlandi

1. Van Fotograf Maratonu’nun ilk günü 4 farkli rotada 12 tarihi ve dogal güzelligin fotograflanmasiyla tamamlandi.

Kentin tarihi, kültürel, doga güzelliklerini tanitmak ve farkindalik olusturmak amaciyla Van Büyüksehir Belediyesince bu yil ilk defa düzenlenen fotograf maratonu, ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Yurdun dört bir yanindan yüzlerce fotograf sanatçisinin katildigi, maratonda; Erçek ve Sihke Gölleri 1. rota, Altinsaç, S. Thomas Manastiri, Inköy ve Agin 2. rota, Edremit Kiz Kalesi, Seyir terasi, Edremit Kilisesi ve Menua Kanal 3. rota, Akdamar Adasi, Akdamar Kilisesi ve Kuzu Adasi da 4. rota olarak belirlenmisti. Maratona katilan fotografçilar, Van Büyüksehir Belediyesine ait ücretsiz servis imkaniyla gidilen bölgelerde tarihi ve dogal güzellikleri ölümsüzlestirdi.

Etkinlige il disindan katilim saglayan fotograf sanatçilarina ücretsiz konaklamanin da saglandigi maratona Samsun’dan katilan fotografçi Yusuf Kilinç, fotografa tutkusunun 1977 yilinda basladigini belirterek, Van’da en farkli kareyi yakalamak istedigini belirtti.

Kilinç, "Bu organizasyonu düzenleyen Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum. En iyi kareyi yakalamak için ugrasacagiz. Ben de kiliseye farkli bir açiyla fotograflamayi hedefliyorum. Herkese keyifli çekimler diliyorum" dedi.

Akdamar Adasi rotasina katilan Gamze Sur ise etkinligi çok begendigini ve Van’da olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade etti.

Maraton, 20 Mayis Cuma günü 2. gün rotasiyla devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile