1 Yilda 2 Bin 840 Olaya Müdahale Ettiler

1 Yilda 2 Bin 840 Olaya Müdahale Ettiler

Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, 2023 yilinda 2 bin 840 olaya müdahale ederken, 4 bin 229 vatandasa da yangin ve afetle mücadele egitimi verdi.

Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, 2023 yili istatistiklerini yayimladi. Merkez ve Bahçesehir bölgesinde bulunan 2 istasyonda 17 araç ve 80 personel ile görev ifa eden ve sadece görev bölgesinde degil ülke genelinde yasanan afetlere de müdahale eden itfaiye teskilati, bir yil boyunca 2 Bin 840 olaya müdahale ederken, 4 Bin 229 vatandasa egitim verdi.

Belediye Baskan Faruk Özlü’nün girisimleri ile çagin gereklerine uygun olarak hem fiziki sartlar hem de araçlar bakimindan modernize edilen Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, bölgenin en güçlü itfaiye teskilati olma yolunda emin adimlarla ilerliyor.

Bu dogrultuda hareket eden itfaiye teskilati, Çoban mevkiindeki yeni ve tam tesekküllü modern binasi, modernize edilmis ve her olaya müdahale edebilecek kapasiteye yükseltilmis araçlarinin yani sira Bahçesehir bölgesindeki istasyonu ile birlikte her an göreve hazir sekilde kendini gelistirmeye devam ediyor.

Düzceli itfaiyeciler depremzedelerin yaninda

2023 yilinin basinda Kahramanmaras merkezli yasanan ve 10 ilin etkilendigi deprem afetinde ilk andan müdahale noktasinda yer alarak basarili çalismalariyla birçok vatandasin kurtarilmasinda önemli rol oynayan itfaiye teskilati, depremin ardindan afet yasanan illerde belediyecilik hizmetlerinin aksamamasi noktasinda da takviye ekiplerle bölgenin yaralarinin sarilmasinda yanlarinda oldu.

Yangindan trafik kazasina her olaya hzili müdahale

Geçtigimiz yil 2 istasyon üzerinden 4 bin 311 kez çikis yapan itfaiye müdürlügü, bu süreçte 17 araç ve 80 personeli ile meydana gelen 767 yangina müdahale ederken, 169 sikismali trafik kazasinda görev aldi. Itfaiye ekipleri ayni dönem içerisinde 208 Kentsel Insan kurtarma, 551 Kentsel Hayvan kurtarma çalismasi gerçeklestirirken, 152 Su tahliyesi, 71 baca temizligi, 922 de ruhsat denetimi gerçeklestirdi.

Bilinçlendirme egitimleri hiz kesmedi

Egitim noktasinda da önemli adimlar atan ve bilinçlendirme noktasinda vatandaslar ve kurumlarla is birligi içerisinde afet ve yanginla mücadele egitimleri de veren Düzce Itfaiyesi, 2023 yilinda 4 bin 229 vatandasa, 70’te kamu kurum ve kuruluslarina yönelik egitim gerçeklestirdi. Ayni sekilde 25 tatbikatin da basarili sekilde tamamlanmasini sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile