1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Çevreyi Kirletmesi Önlendi

1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Çevreyi Kirletmesi Önlendi

Inegöl Belediyesi, adresten moloz alinmasi uygulamasiyla 2023 yilinda toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval molozu toplayarak çevreye atilmasini önledi. Belediye Baskani Alper Taban, bu duyarliligin artarak devam etmesiyle Inegöl’de ciddi bir çevre kirliliginin önlenecegini söyledi.

Inegöl’de moloz atiklarinin çevreyi kirletmesini önlemek amaciyla Inegöl Belediyesi’nin baslattigi ve yillardir basariyla uygulanan moloz atiklarinin adreslerden alinarak uygun sekilde bertaraf edilmesi uygulamasi, vatandaslarin da duyarliliginin artmasiyla ciddi boyutlara eristi. 2023 yilinda toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval moloz Inegöl Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince toplandi. Bu atiklarin gelisigüzel sekilde çevreye atilarak kirletilmesi önlenmis oldu.

Kirlenen çevreyi temizlemenin atiklari toplayip bertaraf etmekten daha maliyetli oldugunu ve bu kirliligin dönüsümünün de çok zor oldugunu ifade eden Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Ne yazik ki vatandaslarda bizim uzagimizda, görmedigimiz yerde olsun da çevre kirliliginin bir önemi yok anlayisi vardi. Ama bu doga hepimizin, bu çevre hepimizin. Zamanla bu sorunun büyümesi üzerine hem çevreyi kirletenlere ciddi cezalar uygulamaya basladik hem de moloz atiklarini uygun sekilde bertaraf etmek adina bir uygulama baslattik. Vatandaslarimizin moloz atigi olustugunda, 153 hattimizi arayarak adresi bildirmesi yeterli. Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerimiz çok cüzi rakamlara ayni gün gidip yerinden molozlari aliyor ve çevreyi kirletmeyecek sekilde lisansli firmalarla bunlari bertaraf ediyor. Böylece bu atiklarin çevreyi kirletmesi, dogal hayati olumsuz etkilemesi önlenmis oluyor” dedi.

Moloz atiklarinin adresten alinmasi uygulamasinin zamanla vatandaslarda bu bilincin olusmasini sagladigini da ifade eden Baskan Taban, “Vatandasimiz bu konuda gün geçtikçe bilinçleniyor. Her ne kadar zaman zaman olumsuz örneklerle karsilassak da uygulanan cezalar caydirici ve kötü örneklerin artmasini önlüyor. Bu uygulamayla çevreyi korumus oluyoruz. Yarinlara güzel bir Inegöl, güzel bir doga birakmak derdindeyiz. Sehrimiz de hizla büyüyor ve aslinda tahmin edilenden fazla bu tür atiklarin çiktigini görüyoruz. 2023 yilinda 4 bin 863 adet moloz atigi talebi almisiz. Bu talepler hemen ayni gün ekiplerimizce müdahale edilerek bulunduklari yerden kaldirilmis ve çevreye zarar vermeyecek sekilde bertarafi saglanmis. Toplamda 364 bin 770 çuval atik almisiz, bu da 29 bin 182 ton moloza tekabül ediyor. Ciddi bir rakam. Bunu yapmasak 29 bin ton moloz atigi Inegöl’ün muhtelif noktalarinda, yol kenarlarinda, köy yollarinda, ormanlik alanlarda dogaya zarar verecekti” diye konustu.

Vatandaslara bir çagri da yapan Baskan Taban, “Zaman zaman yine isin aslinda zorunu tercih ederek molozlarini çevreye atan vatandaslarimizi görüyoruz. Bunlar tespit ediliyor ve ciddi cezalarla karsilasiyor. Vatandaslarimiz hem ugrasmasin hem çevreyi kirletmesin, 153 hatlarimizi arasinlar bizler gelip moloz atiklarini alalim. Bu hizmetimizi kullanan vatandaslarimiza da ayrica tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile