Büyükkiliç, mesajinda, insani merkeze almayan hiçbir anlayisin gelecege uzanamayacagina ifade etti.
"Insani yasat ki devlet yasasin" felsefesiyle essiz bir medeniyet insa etmis ecdadin mirasçilari olarak hizmet etmeye gayret gösterdiklerini aktaran Büyükkiliç, sunlari kaydetti:
"Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak, hiçbir vatandasimizi digerinden ayirt etmeden, ötekilestirmeden tüm imkanlarimizla daha yasanabilir bir sehir için çaba harciyoruz. Inancimiz ve kültürel degerlerimiz isiginda yaptigimiz her çalismayi insani merkeze koyarak hayata geçirmeye özen gösterdik. Insani gözetmeyen ya da bir grup insani digerlerinden üstün gören bir anlayis, insanliga ne katabilir, gelecek nesillere utançtan baska ne birakabilir? Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiza bagli olarak özel vatandaslarimiza hizmet veren Engelliler Koordinasyon Sube Müdürlügümüz, belediyemize bagli tüm imkanlara sahip huzurevi ile hizmet sunan Huzurevi Sube Müdürlügümüz ile üzerimize düseni layikiyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ayrica 65 yas üstü sosyal, ekonomik ve fiziksel yetersizlik içinde olan ve bu anlamda destege ihtiyaç duyan vatandaslarimiza ulasarak, onlarin yasam sartlarini iyilestirmek amaciyla yasam alani temizligi, kisisel bakim ve saglik destek hizmetleri sundugumuz YADES projemiz ile eli öpülesi yaslilarimizi da unutmadik."
Kadin Isbirligini Gelistirme Dernegi Baskani Sema Karaoglu ise mesajinda bugünün dünyasinda insanlarin yasam haklarinin çesitli gerekçelerle elinden alinabildigini belirtti.
Yasam hakki deyince sadece insanlarin çesitli nedenlerle öldürülmesinin düsünülmemesi gerektigini aktaran Karaoglu, "Insanlarin, insanca yasayabilmelerinin önündeki engellerin hepsi yasam hakkini elden almaktir. Sunu unutmamak gerekir, dünya hiç kimsenin tapulu mali degildir. Madem bu dünyada variz, o halde esit haklara sahip olmaliyiz. Maddi zenginlik, farkli irk veya tenden olmak vb vasiflarin hiç biri, kimsenin bir digerinin hakkini gasbetmesi için geçerli bir sebep olamaz." ifadelerini kullandi.
10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.



















