Piyasaya bir ürün sürmesinden sadece on ay sonra, LineRate teknoloji şirketi F5 Networks tarafından satın alındı. Bir düzineden az çalışanı ile küçük bir başlangıç yapan firma, inanılmaz bir hızla milyon dolarlar kazandı ve F5'in ilgisini çekti.
Şirketin ne kadar para yaptığı tam olarak bilinmese de Business Insider 'ın tahmini 50 ile 100 milyon arasında. Contrail Systems adlı bir şirket de kurulduktan 2 gün sonra Juniper tarafından geçtiğimiz Aralık ayında 176 milyon dolara satın alınmış, risk sermayesi fonları 48 milyon dolar büyümüştü.
İŞİN SIRRI NE?
F5 Networks ya da LineRate 'den resmi açıklama yapılmamasına rağmen şirketlere yakın kaynaklar, satış koşullarının yazılım tanımlı şebeke (SDN) piyasasındaki diğer satın almalar ile uyumlu olduğunu belirtti. Bu satın almanın, HP 'nin 2008 yılında LeftHand Networks adlı şirketi 360 milyon dolara satın almasından sonra Colorado 'da gerçekleşecek ikinci büyük teknoloji satın alması olduğu da söylenenler arasında.
İster 10 milyon dolar olsun ister 100 milyon dolar, bu işlem LineRate ekibi için oldukça iyi bir vuruş. John Giacomoni ve Manish Vachharajani satın almaya konu olan şirketlerini Colorado Üniversitesi 'ndeki yüksek lisans öğrenimleri sırasında kurdu. Steve Georgis 'in CEO olarak işe başladığı şirketin kasasına, kuruluşundan hemen sonraki günlerde 4.75 milyon dolar girmişti bile.
SATIN ALMA ÇILGINLIĞI
SDN piyasasındaki “avlanma” çılgınlığı VMware 'in pazarın lideri Nicira adlı şirketi geçtiğimiz Temmuz ayında 1,26 milyar dolara satın almasıyla başlamıştı. Nicira beş ay içinde 50 milyon dolar toplamıştı.O zamandan beri, yeni kurulan ve gelişmekte olan SDN şirketleri kurumsal teknoloji dünyasının 'sevgilisi ' oldu. SDN piyasasında geçtiğimiz Ağustos ayında Plumgrid 10.7 milyon dolar, Ekim ayında Nicira 'nın en büyük rakibi Big Switch 25 milyon dolar, Aralık ayında Plexxi 48 milyon dolar kazandı.
'BASİT VE UCUZ ', 'PAHALI VE KARMAŞIK ' OLANA KARŞI
SDN; 50 milyar dolarlık şebeke donanımları pazarını tehdit eden yeni bir teknoloji. Firmalar artık Cisco veya HP ürünleri gibi fantezi özellikleri olan pahalı yönlendiriciler ya da anahtarlar almak yerine daha basit ve ucuz donanımlar almayı tercih ediyor. SDN sayesinde şebekeler daha esnek bir yapıya kavuşuyor ve daha ucuz hale geliyor.
10 ayda milyoner oldular
Dünya, teknoloji devlerinin karmaşık ve pahalı ürünleri yerine Yazılım Tanımlı Şebeke (SDN) sektörünün ucuz ürünlerine yöneldi. Bu sektörde milyoner olmamak neredeyse imkansız.