10. Cumhurbaşkanı Sezer Ve Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesinin Resepsiyonuna Katıldı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi tarafından dün akşam düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'na katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi tarafından dün akşam Devlet Konukevi'nde 'Cumhuriyet Resepsiyonu' verildi. Resepsiyona 10. Cumhurbaşkanı Sezer, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ve çok sayıda CHP milletvekili ile gazeteciler katıldı. Kılıçdaroğlu, önceki programının
uzaması nedeniyle resepsiyona geç katıldı.
Resepsiyonda bir konuşma yapan Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, fikir gazeteciliğinin başlamasının üzerinden geçen uzun süreye rağmen başta Mustafa Balbay olmak üzere 47 gazetecinin cezaevinde bulunduğunu hatırlatarak, fikir suçu gibi çağdışı bir kavramdan henüz kurtarılamamış olmasının, Türkiye'nin en önemli eksikliklerinden biri olduğunu vurguladı. Resepsiyona ev sahipliği yapan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ise evrensel hukuka aykırı olarak 600 gündür özgürlüğünden mahrum
bırakılan Mustafa Balbay'a sevgi ve saygılarını sunduğunu söyledi. Çakırözer'in Balbay'a yönelik sözleri davetliler tarafından alkışlandı.
Resepsiyon sırasında 10. Cumhurbaşkanı Sezer, davetlilerle uzun süre sohbet etti. Bir davetli Sezer'e, bir hukukçu olarak bugünlerde görüşlerini açıklamasının büyük önem taşıdığını söyledi. Davetlinin sözlerine cevap vermeyen Sezer, gazetecilerin sorularını da cevapsız bıraktı. Kılıçdaroğlu da resepsiyon salonuna girişinde coşkuyla alkışlandı. Kılıçdaroğlu davetlilerle fotoğraf çektirdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonuna katılıp katılmayacağı sorusu üzerine bu konuda henüz karar vermediğini açıkladı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise resepsiyona katılmayacağını belirtti. Sav, "Ben bu tür resepsiyonlara zaten belli bir dönemdir gitmiyorum. Buna da gitmemi gerektiren özel bir durum yok" dedi.
Resepsiyona katılan davetliler gecenin sonunda 10. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile