10. Kadın Buluşması Gaziantep'te Gerçekleştirildi

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen 10. Kadın Buluşması Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Dedeman Otel'de, büyükşehir belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ve çok sayıda kadın katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Platformu ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, kadınların hak ve özgürlüklerinin çoğaltılması için yapılacak her etkinliğe destek vereceklerini söyledi. Daha sonra HAZER Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu tarafından Kadın Buluşmaları'nın tarihçesi slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de sunumunda, Gaziantep'te geçmişten günümüze kadın, erkek ve çocukların birlik ve beraberliğine değinerek, "Gaziantep her alanda gelişen ve büyüyen bir kent. Bu kentte kadınlarımıza da her alanda önem verilmektedir. Örnek vermek gerekirse iki milletvekilimiz kadın. Gaziantep'te her alanda aktif olan kadınlarımıza bizlerde belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Bilindiği gibi Gaziantep tarihi ve kültürel yapısıyla Türkiye'de önemli bir yere sahiptir.
Kültürel yapılarımızın korunması için belediye olarak AB destekli birçok projeye imza attık. Özellikle kültür yolu projemiz kentimizin çehresini değiştirmiştir. Yüzlerce tarihi yapı belediyemiz tarafından restore edilerek turizme kazandırılmıştır" dedi.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de konuşmasında, "STK demek demokrasi demektir. Bir ülkenin gelişmişliğine bakmak için öncelikle STK'sına bakmak gerekiyor. ABD'ye baktığınız zaman insanların büyük bir çoğunluğu herhangi bir sivil toplum örgütü üyesidir. Biz de ülkemizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her türlü ayrımcılığı reddediyoruz" diye konuştu. Cumhuriyet'in 100. yılında kadınlarımızla birlikte hedefin temel hak ve özgürlüklerde birinci sıraya oturmak olduğunu
anlatan Şahin, şunları söyledi: "Biz Türkiye'yi her anlamda birinci sınıf yapmaya kararlıyız. Biz de bu inanç, birlik ve beraberlik olduğu sürece birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum"
Vali Süleyman Kamçı da, katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak "Kadınlarımızın toplum hayatıyla bütünleşmeleri toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine yön verecek etkinlikte olmaları, yalnız kendileri için değil tüm toplum için önemlidir. Kadınların toplum içerisinde hak ettiği yerde olmaları, eğitimle ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleriyle mümkündür" diye konuştu.
Toplantı 'Geçmişten Günümüze Kadınların Emeği ve Üretkenliği, Engeller ve Fırsatlar' konulu konferansla devam etti. Konferansa konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Araştırmalar Kurumu Genel Müdürü Doç.Dr. Ayşen Gürcan, Dr. Alev Erkent, Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal katıldı.
ERDOĞAN MODERATÖR OLDU
İkinci oturum ise Sümeyye Erdoğan moderatörlüğünde 'Sivil Toplum Alanında Kadınların Emeği ve Üretkenliği' konusu ele alındı. Bu oturuma ise konuşmacı olarak Başkent Kadın Platformu'ndan Nesrin Semiz, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı'ndan Rabia Aldemir, Ak-Der'den Neslihan Akbulut katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile