10.Mersin Uluslararası Müzik Festivali

10.Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Rus piyanist Nikolai Tokarev‘in Bilkent Senfoni Orkestrası ile verdiği konserle sona erdi.

1 Mayıs‘ta başlayan, 10 konser ve toplam 19 etkinlikle dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yapan 10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dün gece gerçekleşen muhteşem bir kapanış konseriyle sona erdi. Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası‘nın Piyanist Nikolai Tokarev‘e eşlik ettiği konser, Mersin Kültür Merkezi‘nde yapıldı. Nikolai Tokarev‘in muhteşem performansı seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Yoğun alkışlarla defalarca sahneye davet edilen sanatçı, seyircilerin ısrarlı alkışları karşısında ve seslendirdiği A. Haçaturyan‘ın ‘Kılıçların Dansı‘ adlı bis parçasıyla sanatseverleri bir kez daha büyüledi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festivalin 10‘uncu yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi. Burakgazi, "Bu festival 10 yılda gelişti, serpildi ve bugün 11‘inci yıla doğru bizleri umutlandırıyor, heyecanlandırıyor. Biz ona bakarken, o da bize baktı. Kentimize güzellikler katarken kent kimliğimize büyük zenginlikler sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile