10 Metrekarelik Küçük Dükkaninda Eskiyen Kitaplara Hayat Veriyor

10 Metrekarelik Küçük Dükkaninda Eskiyen Kitaplara Hayat Veriyor

Gaziantep’te yasayan 65 yasindaki Ömer Faruk Cengiz, yillarin birikimi ve hünerli elleriyle, eskiyen ve tahrip olan Kuran-i Kerim ile diger kitaplari yeniden hayata döndürüyor.

Gaziantep’te yasayan 65 yasindaki Ömer Faruk Cengiz, yillar önce İçel’de kitap ciltleme sanatini ögrendikten sonra Gaziantep’te kitap onarma ve ciltleme isi yapmaya basladi.

Cengiz, 40 yili askindir sürdürdügü kitap onarma ve ciltleme isini, Gaziantep’in tarihi Mecidiye Han’da açtigi 10 metrekarelik küçük dükkâninda büyük bir özenle sürdürüyor. Ömer Faruk Cengiz, yillarin birikimi ve hünerli elleriyle, eskiyen ve tahrip olan Kuran-i Kerim ile diger kitaplari yeniden hayata döndürüyor.

“Bizim isimizin özelligi çok emek harcamak”

Meslegi ile ilgili bilgi veren Cengiz, “Bu ise İçel’de basladim. Bizim isimizin özelligi çok emek harcamak. Bir Kuran-i Kerim’i bir haftada yapiyoruz. Ben burada genellikle Kuran-i Kerim’leri eski haline getiriyorum. Osmanli dönemine ait kitaplari da eski haline getiriyorum. Gelen müsteri çok yok. Fakat ben çok is yapiyorum. Randevu ile çalisiyoruz. Genellikle Kuran-i Kerim getiriliyor. Getiren müsterilerin büyük bir kismi kadin” dedi.



“Gaziantep’e ilk geldigimde kitaplarin agladigini gördüm”

Kitaplari tekrar hayata döndürmekten duydugu mutlulugu ifade eden Cengiz, “Bu isi ögrenmek isteyen kimse yok. Insanlar artik masa basinda para kazanmak istiyor. Emek vererek is yapmak istemiyor. Bir sey üretmek kadar güzel bir sey yok. Okunamaz halde olan kitaplari okunacak hale getiriyorum. Gaziantep’e ilk geldigimde kitaplarin agladigini gördüm. Bu yüzden meslege devam etmeye karar verdim. Bir kitabin olusumunda dakikalarca emek vardir. Biz de bu emegi tekrar hayata döndürüyoruz. Beni mutlu eden de bu kitaplari hayata döndürmek. Fiyatlar kitaplarin büyüklügüne ve yipranmisliklarina göre degisiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile