‘10. Türkçe Olimpiyatları’na Doğru

‘10. Türkçe Olimpiyatları’na Doğru

’10. Türkçe Olimpiyatları’ kapsamında 15 ülkeden toplam 70 öğrenci Adana’da buluşacak.

Şarkı, şiir, özel beceri ve semah gösterilerinde bulunacak olan öğrenciler, ‘İnsanlık El Ele’ diyecek. Dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen ve bu yıl 10.’su gerçekleştirilecek olan; ‘Türkçe Olimpiyatları’, 135 ülkeden gelen dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı bin 500 öğrenci ile gerçekleştirilecek.

İnsanların sevgi ve diyalog atmosferinde bir araya getirilmesi amacıyla; ‘İnsanlık El Ele’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan ’10. Türkçe Olimpiyatları’, 30 Mayıs-14 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 41 ilde düzenlenecek etkinliklerle olimpiyatların Türkiye geneline yayılması hedeflenirken, organizasyonun Adana ayağı ise 9 Haziran Cumartesi günü 5 Ocak Stadyumu’nda yapılacak. 15 ülkeden toplam 70 öğrenci Adana’da buluşacak ve düzenlenecek özel gecede şarkı, şiir, özel beceri ve semah gösterilerinde bulunacak.

“OLİMPİYATLARI ADANA’DA EN İYİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
’10. Türkçe Olimpiyatları’ ile ilgili olarak Çetinkaya Mağazası’nda düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye’nin tanıtımı ve kültürler arası diyalog anlamında olimpiyatların önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Coş, “Biz çocuklarımıza yabancı dil öğretmeye çalışırken, dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan 100’ü aşkın ülkede çocukların Türkçe öğrenmeye çalışması hem dil ve kültürümüz açısından, hem de Türkiye’nin tanınması ve ülkemizin hangi noktada olduğunun bilinmesi açısından çok önemli. ‘Türkçe Olimpiyatları’nın, Adana’da en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi noktasında gerekli tüm çalışmalar yapılacak. Bu konuda şimdiden tüm Adanalı hemşerilerimizi 9 Haziran’da 5 Ocak Stadyumu’na bekliyoruz. Onların dilimiz ve kültürümüzle iftihar edip, Türkçe’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da var olan bir dil olduğunu görmelerini ve bununla da gurur duymalarını istiyoruz” dedi.

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI GİDEREK KURUMSALLAŞIYOR”
Türkiye’nin önüne koyduğu büyük hedefler olduğunu vurgulayan Coş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 yılı için ortaya konulan hedefleri hatırlattı. Coş, “Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Yakın gelecekte Tükiye’nin en önemli ve en değerli ülkelerinden biri haline getirebilmek için bu tür etkinlik ve organizasyonların da önemli bir misyon üstleneceğini düşünüyorum. ‘Türkçe Olimpiyatları’na baktığımız zaman giderek kurumsallaşan ve her yıl daha fazla katılımın gerçekleştiği bir organizasyona dönüşürken, daha fazla anlam ve önem taşıyor. Bu kapsamda 15 ülkeden Adana’ya gelecek olan heyetlere, kentimizi en iyi şekilde tanıtabilmeliyiz. Onların hem Adana, hem de Türkiye adına olumlu izlenimler edinmelerini sağlamalıyız. Bu da bizim için fevkalade önemli bir konu. Çünkü bu çocuklar ilk defa Türkiye’ye geliyor. Dilimizi konuşmaya çalıştıkları ülkemizden güzel izlenimlerle ayrılmaları önemli. Adanalı kardeşlerimizin de öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, misafirperverliklerini göstereceklerini düşünüyorum. Görünce heyecanlanıp, iftihar edeceğimiz bir etkinliği gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile