10 Yil Sonra Yargi Yolu Gözüken Taciz Sanigi Ortadan Kayboldu

10 Yil Sonra Yargi Yolu Gözüken Taciz Sanigi Ortadan Kayboldu

Denizli’de 2013 yilinda oyun oynama bahanesiyle evine çagirdigi iki çocuga istismarda bulundugu iddia edilen saniga verilen 22,5 yil hapis cezasi karari, Yargitay tarafindan bozuldu. Sadece 6 ay cezaevinde kaldiktan sonra tahliye edilen ve yeniden yargilanmasina karar verilen sanigin, durusmaya katilmayinca hakkinda yakalama karari çikartildi.

Denizli’de 27 Temmuz 2013 tarihinde bir sitede meydana gelen olayda; 32 yasindaki M.O.’nun ayni sitede yasayan komsularinin 5 yasindaki kiz çocugu E.M.D. ile erkek çocugu I.D.’yi oyun oynama bahanesiyle evine götürüp defalarca cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla sorusturma açildi. Gözaltina alinan M.O., sevk edildigi adliyede ’çocugun cinsel istismari’ ve ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Denizli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde 27 Ocak 2014 tarihinde görüsen 5’inci durusmada, tutuklu kalinan süre, delillerin toplanmis olmasi, sanik ve magdurlara ait raporlarin alinmasi sürecinin uzun sürecek olmasi ve sanigin sabit ikametgah sahibi olmasi dikkate alinarak tahliye karari verildi.

Temmuz 2017’de görülen karar durusmasinda ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan beraat eden M.O.’ya, iki çocuga ’cinsel istismar’ suçundan ise 22,5 yil hapis cezasi verildi.

Aile, 6 ay tutuklu kalan sanigin tutuklanmamasina, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde itiraz etti. 2019 yilinda dosyayi inceleyen Yargitay 8. Ceza Dairesi, M.O.’nun beraat kararini bozarak, iki çocuga ’cinsel istismar’ suçundan aldigi 22,5 yil hapis cezasinin üzerine ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan da her bir çocuk için 5’er yil daha hapis cezasi verilmesi gerektigini belirtip, dosyayi tekrar görüsülmek üzere Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Yeniden yargi yolu gözüken M.O.’nun, çocugun babasinin sikayeti üzerine kendi öz yegenine de cinsel istismarda bulundugu süphesiyle sorusturma geçirdigi belirlendi.

Yeniden yargi yolu gözüken taciz sanigi M.O.’nun yargilanmasina Antalya Bölge Idare Mahkemesi’nde baslandi. Denizli 1. Agiz Ceza Mahkemesi’nden Antalya’daki durusmaya SEGBIS üzerinden baglanarak savunma yapmasina karar verilen sanik, yeniden açilan dosyanin ilk durusmasina katilmadi. Mahkeme heyeti firari pozisyona düsen sanik hakkinda yakalama karari çikartarak, durusmayi Ekim ayina erteledi.

"30 yila yakin ceza alirdi"

Durusmanin ardindan Denizli Adliyesi önünde bir açiklama yapan magdur çocuk ailelerinin avukati Fersu Ege Kandemir, "2 çocugun nitelikli cinsel istismar suçunda 22 yil 6 ay hapis cezasi alan sanik hakkinda bugünde kisiyi hürriyetinden yoksun kilma suçu nedeniyle yargilanmasi yapildi. Yargilamanin birinci celsesinde bekledigimiz gibi sanigin ve müdafisinin olmadigini gördük. Sanik durusmaya gelmedi. Su anda yasal anlamda kaçak pozisyonundadir, firaridir. Mahkemede kendisinden ifade alabilmek ve daha sonraki asamalarda tutuklama yapilabilmesi için yakalama karari çikartti. Sanik su an sabit ikametgah sahibi degil. Evinde bulunamadi, tebligatlari ne elden ne muhtardan almamis, kendisine de ulasilamiyor. Sanik net anlamda azili bir suçlu olarak toplumun içerisinde saklaniyor. Yurt disi çikis yasagi olmadigi için yurt disina firar etmiste olabilir.

Geç gelen adaletin sonucu bu. 11 yildir elini kolunu sallayarak sokaklarda, kamuya açik alanlarda, çocuk oyun alanlarinda rahatlikla gezen ve magdurlarina bir yenisini daha ekleyen sanik adaletin karsisina çikmadi. Belki de elini kolunu sallayarak gezebilecegi daha uzun ömrü var. Sanik mahkemeye gelmis olsaydi, karar çikabilirdi. Karar çikmasa dahi tutuklama karari çikartilir, bir sonraki celse karar çikardi. Karar açiklanmis olsaydi da kisiyi hürriyetinden yoksun kilma suçundan her iki çocuga da haksiz eyleminden dolayi en üst hadden, çocuk basina 15 yildan baslayarak, toplamda 30 yila yakin ceza alirdi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile