Çocuklarin özgüveni ve öz-sefkati yüksek, problemlerle bas edebilen ve kendini gelistiren bireyler olarak yetismesi, sosyal hayatin içinde kendi özel alanini korurken; diger insanlarin da özeline saygi duymasi noktasinda ailelerin ve çocuklarla çalisan kisilerin desteklenmesi amaciyla baslatilan mahremiyet egitimleri devam ediyor.
Çocuk bakim kuruluslarinda görev yapanlara, koruyucu ailelere, sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalanan ailelere, kres ve gündüz bakim evi çalisanlari ve velilerin yani sira çocuk alaninda çalismalar yapan kurum çalisanlarina da verilen bu egitim programindan bugüne kadar yaklasik 100 bin kisi yararlandi.
Egitim programi için uzman ekip
Egitimler, çocuklarda Mahremiyet Bilinci Egitici Egitimini almis ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan egitici olarak belirlenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüklerinde görev yapan aralarinda sosyal çalismaci, psikolojik danisman, psikolog ve ögretmen gibi meslek elamanlarinin bulundugu uzman bir ekip tarafindan veriliyor.
100 Bin Yetiskine 'Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Egitimi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan, çocuklarin fiziksel, sosyal, bilissel ve ahlaki gelisimini desteklemek için baslatilan Mahremiyet Egitimi Programi ile bugüne kadar yaklasik 100 bin kisiye egitim verildi. Çocuklara mahremiyet bilinci kazandirmak için yetiskinlere yönelik hazirlanan egitim programi, 81 ilde çocuk alaninda görev yapanlari da kapsayacak sekilde genisletildi.