100 girşimciye 100 bin TL

100 girşimciye 100 bin TL

Sanayi Ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün '100 Girişimciye 100.000 TL Hibe Desteği Programı' için başvuruların 11 Ocak 2010 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Ergün konu ile ilgili yaptığı açıklamada 5746 sayılı "Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun" kapsamında genç girişimcilere yönelik çok önemli destekler verdiklerini kaydetti. Bakan Ergün "Söz konusu düzenleme, yenilikçiliğe odaklanmış, katma değeri yüksek ürünler üreten, verimliliği ve rekabet gücü yüksek bir ekonomik ortamın oluşmasını sağlayarak, ülkemizin uluslar arası rekabet gücünün arttırılmasını, yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesini ve dünyadaki gelişmelere uygun bir sanayi altyapısının oluşturulmasını teşvik etmektedir," dedi.

Kanun kapsamında genç girişimcilere yönelik ilk kez 2009 yılında 'Teknogirişim Sermayesi Desteği' adı altında bir hibe programını hayata geçirdiklerini hatırlatan Ergün bu program ile eğitimli ve nitelikli gençlere, teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini ürüne dönüştürme imkanı sağladıklarını belirtti.

Bakan Ergün açıklamasına şöyle devam etti: "2009 yılında 'Parlak bir fikrim var, ürüne dönüştürmek istiyorum' diyerek Bakanlığımıza başvuran ve değerlendirme sonucu iş fikirleri kabul edilen 78 genç girişimcimizin projesine onay verdik. 2010 yılı başvuruları için de süreyi 04 Aralık 2009-04 Ocak 2010 olarak belirlemiştik ancak proje sahiplerinden yoğun talep gelmesi ve son gün yığılmalarını önlemek amacıyla bu süreyi 11 Ocak 2010 Pazartesi günü mesai bitimine kadar uzatıyoruz. Lisans son sınıf öğrencisi, yüksek lisans veya doktora öğrencisile lisan, yüksek lisans veya doktorasını 5 yıl içinde bitirmiş genç akademisyenlerimiz bu programdan yararlanabileceklerdir. Desteklenmesi uygun bulunan en az 100 genç girişimcimize karşılıksız, geri ödemesiz, kefilsiz 100.000 TL hibe desteği sağlamaya bu yıl da devam edeceğiz. Türkiye olarak genç bir nüfusa sahibiz. Bu destek programıyla parlak fikirlere sahip gençlerimizin elinden tutuyor, girişimcilerimize iş fikirlerini ürüne dönüştürmeleri için teknoparklarda, TEKMER'lerde yer vererek, 'Şirketini kur, teknolojik ürününü geliştir' diyoruz. Ülkemizde 'beyin göçü'nü tersine çevirecek mekanizmalardan biri olan Teknogirişim Sermayesi Desteği ile nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, uluslar arası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen firmaların oluşturulmasını hedefliyoruz.
Söz konusu destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da sağlanacaktır.
Amacımız Türkiye'yi, Avrupa'nın ve Asya'nın ileri teknoloji ve yüksek katma değer üreten ürünlerde bir sanayi üretim merkezi haline getirmektir. Bunun için en doğru politika arge ve inovasyonu geliştirmektir. '100 girişimciye, 100.000 TL' hibe destek programı da, bu amaca hizmet eden bir projedir. Desteklediğimiz projelerle teknolojik ürüne dönüşen her fikir, Türkiye açısından büyük bir kazanım olacaktır. Bu projenin meyvelerini orta ve uzun vadede çok güçlü bir şekilde alacağımıza inanıyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile