100 Kişinin İşini Tek Başına Yapan Makine Çiftçilerin İlgi Odağı Oldu

Konya 9.

Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda görücüye çıkan, yüz işçinin yaptığı işi yapabilme kapasitesine sahip pancar hasat makinesi yoğun ilgi gördü. Çiftçiler, söktüğü pancarların yapraklarını kesen, topraktan arındıran ve haznesinde depolayan Vervaet marka makineyle fotoğraf çektirdi. 2001 modeli 99 bin euroya satılan hasat makinesinin yeni modelleri 380 bin euro değerinde.

    Açılışı 16 Mart’ta yapılan Konya 9. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na çiftçiler akın etti. İlk iki gün 70 bin ziyaretçinin gezdiği fuarın ziyaretçi sayısının bugünün sonunda 100 bini aşması bekleniyor.

    Fuara Konya’nın ilçelerinin yanı sıra Yozgat, Ankara, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray gibi illerden de çiftçiler otobüslerle geliyor. Arap çiftçilerin de katıldığı Konya’daki fuarda en çok devasa hasat makineleri ve traktörler dikkat çekti.

    Vervaet marka pancar hasat makinesini fuarda görücüye çıkaran Durusoy Ticaret’in standı çiftçilerin akınına uğradı. 99 bin euro değerindeki makineyi satın alamayan çiftçiler, makine önünde poz vererek, fotoğraf çektirdi.

    Durusoy Ticaret’in sahibi Kemal Durusoy fuardaki en büyük cüsseli makineyi sattıkları için stantlarının ilgi odağı olduğunu belirtti. Vatandaşların alamasalar da pancar hasat makinesi hakkında bilgi edinmek istediklerini dile getiren Durusoy, “Makinemiz 2001 model ve 99 bin euroya satıyoruz. 100 işçinin işini yapabiliyor. Pancar hasadında aklınıza gelebilecek her işlemi yapabilen kısımları var. Söküyor, yapraklarını kesiyor, temizleyip depoluyor. Pancar hasadını çabuklaştırıyor.” dedi.

    Makineye talip olmayanların hatıra fotoğrafı çektirdiğini anlatan Durusoy, “Hasat makinesinin fiyatı, büyüklüğü ve yaptığı işle doğru orantılı. Bu nedenle geniş tarlaları olanlar müşteri olabiliyor. 2008 yılında Hollanda’dan getirdiğimiz yeni modeli satılmadığımız için geri göndermek zorunda kaldık. 3 yıldır da yeni modelleri getirmiyoruz.” diye konuştu.

    Durusoy, Türkiye’de bu hasat makinesinin 60 çiftçide bulunduğunu, bunların 13’ünün kendi firmalarına ait olduğunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile