100 Lira Borç Para Istedi, Hesabina 100 Bin Lira Yatti Açiklamasi 'Haram Para Yiyemem'

100 Lira Borç Para Istedi, Hesabina 100 Bin Lira Yatti Açiklamasi 'Haram Para Yiyemem'

Amasya’nin Tasova ilçesinde yasayan engelli vatandas Giresunlu arkadasindan 100 lira borç istedi, banka hesabina ise yanlislikla 100 bin lira yatti. Hatayi fark edip paraya el sürmeden iade eden Ahmet Alkan, “Haram para yiyemem” sözleriyle insanlik ölmedi dedirtti.

Tasova’ya bagli Mülkbükü köyünde yasayan 36 yasindaki engelli Ahmet Alkan, bir yolculuk esnasinda tanistigi Giresunlu Hasan Himtas’tan ’100’ lira borç para istedi. Himtas da oglundan Alkan’a parayi göndermesini söyledi.

Alkan’in banka hesabina 100 lira yerine ’100 bin’ lira yatirildi.

Hatayi hemen fark eden Ahmet Alkan, “O gün cebimde param olmadigi için Giresunlu Hasan abiyi aradim. Sonra ben hesabiniza atacagim dedim. Ama bana yanlislikla ’100 bin’ lira göndermis. 100 lira istedim, o bana 100 bin lira gönderdi. Ben de heyecanlandim. Soke oldum” dedi.

Parayi geri iade ettigini anlatan Alkan, “Geri arkadasimi aradim. Ona, yanlislikla bana 100 bin lira para gönderdigini söyledim. O da soke oldu. Oglu yanlislikla 100 bin lira atmis bana. Ben de onun parasini geri iade ettim. Ben haram para yiyemem. Bogazimdan haram para geçmez. Ama normalde sakatim, engelliyim. Allah’a sükür maasim var. Sikintim yok” diye konustu.

Amasyali arkadasiyla görüntülü görüsme yapan Hamit Himtas da “Ahmet Bey beni arayip 100 lira istedi. Ben de ogluma Ahmet Beye 100 lira at dedim. O da 100 bin lira anlamis. Ahmet de dedi ki ‘Abi benim senin parani yeme sansim yok.’ Bana parayi geri iade etti. Böyle bir seyle ilk defa karsilasiyorum” seklinde konustu.

Arkadasiyla gurur duyan Fatih Sahin ise “Tasova’da herkes Ahmet’i sever. Ayligini alir almaz buraya gelir. Veresiye yazdirdiginda sonra gelip öder. Geçen gün bana olayi anlatti. Gerçekten Ahmet’ten böyle bir seyi bekliyordum. Ve hiç sasirmadim. Dürüst bir çocuk” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile