100 Milyonluk 'Tir'ansformers Operasyonu

100 Milyonluk 'Tir'ansformers Operasyonu

Yurt disindan yasal yollarla sevkiyat bahanesiyle getirdikleri tirlari, Türkiye’deki hurdaya ayrilmis tirlar ile degistiren ekip çökertildi. 100 milyonu bulan düzenbazlik "‘Tir’ansformers operasyonu" ile son bulurken, 13 kisi adliyeye sevk edildi.

Bursa Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, yurt disindan getirdikleri tirlari Türkiye’deki tirlarla ‘change’ islemi yapan çeteyi teknik ve fiziki takibe aldi. Hollanda, Fransa, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden fiyati yüksek tirlari Türkiye’ye getiren 13 zanli, Türkiye’nin birçok ilinden satin aldiklari kazali ve agir hasar kayitli tirlarin sasi numaralarini lazer makinesi marifetiyle bu tirlara ‘change’ etti. Yaklasik 1,5 milyona yurt disindan aldiklari tirlari, change ettikten muayeneden de geçirdi. Satisa hazir tirlari daha sonra 5 ile 7 milyon arasinda satan çete, haksiz kazançlarina uymayan tirlari ise parçalayarak piyasaya sürdü.

Bursa, Istanbul, Balikesir ve Sakarya illerinde 12 ikamet ve 5 is yeri olmak üzere toplam 17 adrese es zamanli operasyonda 13 kisi gözaltina alindi. "‘Tir’ansformers" adi verilen operasyonda, 20 tir, 16 motor blogu, 12 adet yabanci tirlara ait sökülmüs vaziyette plaka, 1 adet sasi ve kimlik bilgilerinin degistirilmesinde kullanilan lazer makinesi, 3 tane ruhsatsiz tabanca, 3 adet tüfek ele geçirildi.

Ele geçirilen yurt disi tirlarinin ve parçalarinin piyasa degeri 100 milyonu bulurken, emniyetteki islemleri tamamlanan V.Ç., H.Ç., C.Ç., S.Ç., A.Ç., O.Ç., Y.E.D., S.A., B.I., V.Ç., C.A., Y.Ü. ve I.A. Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan "Gümrük Kaçagi Tir Ticareti, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandiricilik" suçlarindan adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile