100 Yil Önce Basinda Bugün

100 Yil Önce Basinda Bugün

Düzenledigi birbirinden farkli etkinliklerle Bursa’nin kültür ve sanat hayatina renk katan Büyüksehir Belediyesi, ‘Türk Basininda Havadis 1922’ sergisi ile 100 yil öncesinin Bursa, Türkiye ve dünya gündemini günümüze tasidi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Basininda Havadis 1922’ sergisinde 1922 yilina ait haberler yer aldi. 100 yil öncesine gazetelerin gözüyle bakilmasina imkan saglayan serginin açilisina, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Süleyman Çelik ile Bursa Milletvekili Osman Mesten de katildi.

Sergi ile Millî Mücadele’nin dönüm noktasinda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus arifesinde basinda yer alan haberler ile dönemin panoramasi çikarildi.

Büyüksehir Belediye Baskanvekili Süleyman Çelik, “Gazetelerden derlenen haberler, o döneme ait önemli bilgileri bizlere veriyor. ‘Bursa bizimdir, ilelebet bizim’ basligi ile Bursa gibi pek çok vatan topraginin düsman esaretinden kurtulusunu müjdeleyen haberler, 1922 yilina ait mali bütçe haberi, Mimar Sinan’in ölüm yil dönümüne iliskin haberler, Papa 15. Benoit’in ölüm haberi, Ingilizlerin Yunanistan’a karsi uyguladiklari ambargonun kaldirilmasina iliskin haberler var. Birbirinden farkli gazetelerdeki yazarlarin olaylar karsisindaki makaleleri, dönemin farkli gözlerle nasil görüldügü hakkinda bizlere fikir veriyor. Toplumu ilgilendiren hemen her olayla ilgili bir haberin çalismada kendine yer bulmasi, 1922 yilinin adeta ete kemige bürünmesi anlamina geliyor. Bu önemli çalismanin Bursa’miza kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskanvekili Çelik ve Milletvekili Osman Mesten, sergiyi gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile