106 bin kadın çiftçimiz oldu

106 bin kadın çiftçimiz oldu

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı tarım projesiyle 106 bin kadın, çiftçiliğe başladı. Yanında işçi çalıştıran kadın çiftçiler istihdama da katkı sağlıyorlar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'nın kadınlara yönelik teşvik ve projeler, kadın istihdamının artırılmasında ve kadınların iş hayatına atılmasında önemli rol oynadı. Son olarak kadınlar için başlatılan Kadın Çiftçi Eğitimi Projesi meyvelerini vermeye başladı. Buna göre projenin kısa zamanda ülke geneline yaygınlaşması Sonucunda 106 bin 172 kadın teşvikten yararlanarak çiftçi oldu. Kendi işinin patronu olan kadınlar yanlarında işçi çalıştırmaya da başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odalar Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen projede, kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınların tarım, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri konusunda eğitilmesi amaçlandı.

15 bin lira faizsiz destek

Proje kapsamında kadınlara 8 yıl ödemeli 15 bin lira faizsiz destek aktarıldı. Bu destekle tarımsal faaliyetini yerine getiren kadınlar 8 yıl içinde 15 bin lirayı rahatlıkla ödeyerek aldığı teşvikin karşılığını da verdi. Yine Bakanlık, kadınlara tarımla ilgili dersler vermenin yanında elde edilen ürünün satımı konusunda da yardımcı oldu. Kadınların ürettiği malı pazarlama, girişimciliği yükseltme, üretimle beraber ticaretleştirme için önemli adımlar da atıldı.

Projeyle kırsal kesimde yaşayan çiftçi kadınların tarımsal konularda eğitiminin yanında proje ile kadın girişimcileri güçlendirilmesi ve göçün önlenmesi hedeflendi. 81 ilde kadın çiftçiler, eğitmenler tarafından yeniliklerden haberdar edildi ve onların karşılaştıkları sorunlara çözüm bulma becerileri geliştirildi. Yine kadınlara, farklı geçim kaynakları, modern tarım yöntemleri, sağlık ve pek çok konuda bilgiler verildi. Tarımsal faaliyetler hakkında da güncel bilgiler verilen ve derslere tabi tutulan kadınlar, uygulama aşamasında da uzmanlardan yardım aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile