106 Temas Noktasindan Biri Olmaya Hak Kazandi

106 Temas Noktasindan Biri Olmaya Hak Kazandi

Bilecik Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, kurumlarina bagli Gençlik Merkezi’nin Türkiye genelindeki 106 temas noktasindan biri olmaya hak kazandigi söyleyerek, "Temas noktasi islevi tasiyan gençlik merkezi, gençler için egitim, gençlik alanlarindaki Avrupa firsatlari ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katilimi hakkinda bilgi saglayan bir temas noktasi olarak hizmet saglayacak" dedi.

Bilecik Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan ’Eurodesk Temas Noktasi’ olmak için Avrupa Birligi Baskanligi AB Egitim ve Gençlik Programlari Baskanligi’na (Türkiye Ulusal Ajansi) yapilan basvurunun kabul edilmesiyle birlikte Bilecik Gençlik Merkezi, Türkiye genelindeki 106 temas noktasindan biri olmaya hak kazandi. Konu hakkinda bilgi veren Il Müdürü Yasin Özdemir, "Bilecik’te akreditasyon kabulü alan tek kurulus olan Gençlik Merkezi, Avrupa Bilgi Agi olan Eurodesk ile gençler için egitim, gençlik alanlarindaki Avrupa firsatlari ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katilimi hakkinda bilgi saglayan bir temas noktasi olarak hizmet saglayacak. 6-9 Nisan tarihleri arasinda Avrupa Birligi Baskanligi AB Egitim ve Gençlik Programlari Baskanligi (Türkiye Ulusal Ajansi) tarafindan Ankara’da düzenlenen Eurodesk Bilgilendirme Toplantisi’na katilan Eurodesk irtibat kisisi Can Oku, sözlesmenin imzalanmasiyla birlikte bilgilendirme toplantilarina baslayacaklar. Eurodesk Temas Noktasi olarak düzenleyecekleri konferanslar, seminerler ve diger etkinliklerle gençlere Avrupa firsatlari hakkinda bilgi vereceklerini belirterek, gençlerin [email protected] elektronik posta adresinden sorularini iletebilecekler" dedi.

Eurodesk nedir?

Eurodesk, gençler için egitim ve gençlik alanlarindaki Avrupa firsatlari ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katilimi hakkinda bilgi saglayan Avrupa Bilgi Aktarim Agi’dir.Temel görevi, gençleri, yararlanabilecekleri Avrupa firsatlarindan haberdar etmek, onlardan gelen sorulara cevap verme hizmeti sunmak olan Eurodesk Türkiye Birimi, 2008 yilindan beri AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi (Türkiye Ulusal Ajansi) bünyesinde faaliyet göstermektedir. 2010 yili basindan itibaren Eurodesk Temas Noktasi olarak seçilen kurum ve kuruluslarla Eurodesk Türkiye Agi olusturulmustur. Eurodesk Türkiye Agi, ücretsiz soru yanitlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle), soru sahiplerine öneri ve yardim hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine Internet erisimi saglanmasi, konferanslar, seminerler ve diger etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basilmasi ve dagitilmasi, gençlik programi ile ilgili bilgilerin yayginlastirilmasi, egitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri gibi hizmetler vermektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile