11 Yillik Arkadasinin Cesedi Elleri Ve Ayaklari Bagli Halde Bulundu

11 Yillik Arkadasinin Cesedi Elleri Ve Ayaklari Bagli Halde Bulundu

Zonguldak’ta elleri ve ayaklari bagli halde cesedi irmak yakininda bulunan Arif Baykal’i kasten öldürmek suçlamasiyla hakim karsisina çikan tutuklu sanik Kadir Akbas’in yargilanmasina devam ediliyor. Cesedi bulunan adamin kartiyla alisveris yaptigi tespit edilen sanik, önceki durusmada "Kartlari bana birakmisti, kayipti. Öldü mü yasiyor mu diye maasini kontrol ettim" ifadelerine yer verdi.

Geçen yil Ocak ayinda Çaycuma ilçesine bagli Filyos Çayi yakinlarinda kimligi belirsiz el ve ayaklari bagli halde bir erkek cesedi bulundu. Morga kaldirilan cesedin yapilan kimlik tespitinde Arif Baykal’a ait oldugu tespit edildi. Cinayet süphesiyle harekete geçen ekipler olayla ilgisi oldugu belirtilen Kadir Akbas’i gözaltina aldi. Ifadesinin ardindan saliverilen Akbas’in ardindan bölgedeki güvenlik kameralari incelendi.

Teknik takibe takilan Akbas’in, kamera kayitlarinda Arif Baykal ile irmak kenarinda en son birlikte görülen kisi oldugu tespit edildi. Yeniden gözaltina alinan Akbas’in evinde yapilan aramada ise öldürülen Arif Baykal’a ait banka kartlari da ele geçirildi. Baykal’in maasini çektigi, banka kartiyla marketten alisveris yaptigi da tespit edilen Akbas, sevk edildigi adliyece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"11 yildir tanisiyoruz" dedi, bankaya gidip maasini çekti

"Kasten adam öldürme" suçlamasiyla 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisina çikan Akbas, bir önceki durusmasinda 11 yildan bu yana tanisikligi oldugunu ifade ettigi Arif Baykal’i öldürdügüne yönelik suçlamalari kabul etmedi. Arif Baykal’in bir süre önce Bolu’ya gitmek üzere yanindan ayrildigini bir daha hiç görüsmedigini söyleyen Akbas, banka kartlariyla yaptigi alisverislere iliskin de "Kartlari gitmeden bana birakti. Bir süredir görüsmedik. Öldü mü yasiyor mu? diye maasini kontrol ettim" diyen sanigin beden ve ruh sagligi bakimindan cezai ehliyetine iliskin rapor talep edildi.

Sanik; kasten öldürme suçlamasiyla 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karsisina çikti. Dosyadaki delil durumu ve Adli Tip Kurumu Raporlari’na iliskin degerlendirme yapan mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi ileri tarihe erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile