112'Ye Gelen Çagrilarin Yüzde 60'I Asilsiz

112'Ye Gelen Çagrilarin Yüzde 60'I Asilsiz

Samsun Valisi Organ Tavli, 1 Eylül 2023-12 Subat 2024 tarihleri arasinda 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen 645 bin 595 çagrinin yüzde 60’inin asilsiz çagrilardan olustuguna dikkat çekerek, “112, asilsiz aramalarla mesgul edilmemeli” dedi.

2024 yili 1. Olagan Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Komisyonu Toplantisi, Vali Orhan Tavli’nin baskanliginda kurul üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Acil çagri hizmetlerinin etkin, verimli ve hizli bir sekilde sunulmasi, ilgili birimler arasindaki is birligi ve koordinasyonun saglikli bir sekilde yürütülmesi konularinin görüsüldügü toplantida, 1 Eylül 2023-12 Subat 2024 tarihleri arasinda 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen 645 bin 595 çagrinin yüzde 60’inin asilsiz çagrilardan olustugunu ifade eden Vali Tavli, acil yardima ihtiyaci olanlara engel olunmamasi için 112’nin asilsiz aramalarla mesgul edilmemesi çagrisinda bulundu.

112 Günü

Toplantinin ardindan, 112 acil çagri numarasinin farkindaligini artirmak amaciyla her yil 11 Subat’ta kutlanan ’112 Günü’ dolayisiyla 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügünü ziyaret eden Vali Tavli, acil yardim çagrisi alindiktan sonra ekiplerin en kisa sürede ilgili adrese ulasmasi noktasinda gösterdikleri gayret için 112 Acil Çagri Merkezi çalisanlarina tesekkür ederek, günlerini kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile