112'Ye 'Muhabbet Kusum Öldü Beni Teselli Edin' Çagrisi

112'Ye 'Muhabbet Kusum Öldü Beni Teselli Edin' Çagrisi

Mus’ta acil numaralarin bir çati altinda toplandigi ‘112 Acil Çagri Merkezi’nde 8 aylik sürede 380 bin çagriya cevap verilirken, gelen bazi ihbarlar ise pes dedirtiyor.

Mus’ta acil çagri yapilmasi gereken durumlarda vatandaslarin birden çok numara yerine 112’yi aramalari için kurulan 112 Acil Çagri Merkezi, vatandaslara en hizli sekilde hizmet vermeye devam ediyor. 8 ay önce hizmete giren ve 380 bin çagriyi süzgeçten geçiren 112 Acil Çagri Merkezi çagri karsilama personelleri, 50 bin asil vakaya ulasirken, 330 bin asilsiz çagriya maruz kaldi.

“380 bin çagrinin 330 bini asilsiz”

112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Tuncay Mergen, gazetecilere yaptigi açiklamada, 112 Acil Çagri Merkezi olarak 33 personelle vatandaslara hizmet verdiklerini söyledi.

10 Subat 2021’den bugüne kadar gelen toplam çagri sayisinin 380 bin civarinda oldugunu kaydeden Mergen, “Bunlardan asil çagri sayisi 50 bin, asilsiz çagri sayisi da 330 bin civarindadir. Su an asilsiz çagrilarimiz yüzde 85, asil vaka oranimiz ise yüzde 15 civarindadir. Günlük olarak bin 500 ile 2 bin çagri almaktayiz. Bu asilsiz çagrilari azaltmak için bir takim çalismalarimiz bulunmaktadir. Bu çalismalardan bir tanesi de imamlarla toplantilar düzenlemektir” dedi.



“112’nin asilsiz aranmasi can veya mal kaybina sebebiyet verebilir”

Asilsiz çagrilarin kurum için büyük sorun olusturdugunu vurgulayan Mergen, “Yapilan asilsiz çagrilar çalisan personellerimizin performansini büyük ölçüde düsürmektedir. Bu çagrilar azaldigi zaman gerçek vakalara ve ihtiyaç sahiplerine daha kisa sürede ulasma imkanimiz söz konusudur. Vatandaslardan ricamiz 112’yi asilsiz ve gereksiz olarak aramamalaridir. 112’nin asilsiz aranmasi can veya mal kaybina sebebiyet verebilir. Burayi gereksiz yere mesgul eden vatandaslarimiz 512 lira para cezasina çarptirilacak ve ayni zamanda hapis cezasi da söz konusudur. Kurumumuzun amaci kurumlar arasinda koordinasyonu saglamak, maliyeti azaltmak ve vatandaslarimizin en kisa sürede 112’ye ulasmalarini saglamaktir” ifadelerini kullandi.

“Muhabbet kusum öldü beni teselli edin”

112 Acil Çagri Merkezi çagri karsilama personeli Hatice Kaymazer ise görevlerinin gelen asilsiz vakalari eleyip gerçek vakalara ulasmak oldugunu ifade etti.

Aramalari süzgeçten geçirerek ilgili birimlere aktardiklarini anlatan Kaymazer, konusmasini söyle sürdürdü:

“Gelen asil ihbarlari ilgili birimlere aktariyoruz. Tabi bunun yaninda çok ilginç vakalara da rastliyoruz. Tanismak için arayan insanlar oluyor, evlenme teklifi eden insanlar olabiliyor, Bizim buradaki görevimiz saglik, emniyet, jandarma, AFAD, itfaiye ve orman birimlerine gelen vakalari iletmek. Gelen asilsiz ihbarlar bizim gerçek vakalara ulasmamizi engelliyor. ‘Muhabbet kusum öldü’ diye sabahinda teselli isteyen insanlar olabiliyor, okul isteyen, proje isteyen aramalar geliyor. Bir teyzemiz sürekli haberleri izleyip bize anlatiyor. Bir beyefendi kendisini gizli polis teskilatindan zannedip kayip vakalari bize iletmekle mesgul. Her nöbette sürekli olarak bu kisiler ariyorlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile