114. Fevziye Güresleri'nde Unutulmaz Anlar Yasandi

114. Fevziye Güresleri'nde Unutulmaz Anlar Yasandi

Yalova’nin Altinova ilçesine bagli Fevziye köyünde düzenlenen 114. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yagli Güresleri, uzun süre unutulmayacak müsabakalara sahne oldu.

114. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yagli Güresleri’nde 50’si baspehlivan, 500 güresçi katildi.

Fevziye Yagli Güresleri’nin baspehlivani ise finalde Nedim Gürel’i yenen Ismail Koç oldu. Tarihi güreslerde 2022 güres agaligini ise DowAksa üst yöneticisi ABD’li Douglas Parks kazandi. Böylece ilk kez tarihi güreslerde bir yabanci güres agasi oldu. Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs ve Meliha Akyol, Yalova Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Tavsanli Belediye Baskani Mücahit Kaçar, il genel ve belediye meclis üyeleri, 114. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yagli Güresleri’nde pehlivanlari yalniz birakmadilar.

Fevziye Güresleri’nin ilçenin en eski organizasyonu oldugunu dile getiren Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, "Altinovamizin yasayan en önemli kültürel bir mirasi, ata sporunun er meydani ‘Fevziye Yagli Güresleri’nin bu yil 114.’sü gerçeklestirildi.

1901 yilinda baslayan bu önemli gelenek, bugün tarihi Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri’ne giden yol, Kirkpinar’in ön sözü kabul ediliyor. Mübarek Kurban Bayrami’nda bize çifte bayram yasatan tüm sporcularimiza ve emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile