117 Ülkeden 2 Bin 774 Film Bu Festivalde Yarisacak

117 Ülkeden 2 Bin 774 Film Bu Festivalde Yarisacak

14 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek olan 7. Sakarya Film Festivalinde ulusal ve uluslararasi kategoride 117 ülkeden toplam 2 bin 774 film yarisacak. Gelecegin yönetmenlerinin yarisacagi festivalin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Büyüksehir Belediyesinin ortakligiyla bu yil ilk kez ‘uluslar arasi’ statü kazanan Sakarya Kisa Film Festivali’nin 7’ncisi gerçeklestirilecek. 12-14 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek olan festivalin lansman toplantisi gerçeklesti. Ormanpark’ta gerçeklesen toplantiya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Ak, SAÜ Iletisim Fakültesi Dekani Yusuf Adigüzel, SASKI Genel Müdürü Yigit Turan, Büyüksehir Belediyesi bürokratlari ve SAÜ ögretim görevlileri ile davetliler katildi.

SAÜ Kongre Merkezi’nde ‘kurmaca’ ve ‘belgesel’ dalinda gerçeklestirilecek olan festivalde gelecegin yönetmenleri ulusal ve uluslararasi kategoride toplam 2 bin 774 filmin yarisacagi etkinlikte bir araya gelecek. Türkiye’de bu zamana kadar en yüksek film basvurusunun gerçeklestirildigi festivalde; onur ödülü için oyuncu Arif Erkin ve yönetmen Mesut Uçakan Sakarya’ya gelecek.

Kültür sanat sehrimizi 117 farkli ülkeye duyurmanin mutlulugunu yasiyoruz

Sakarya Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Yusuf Adigüzel bu festivalle Sakarya’nin sinema sevgisinin artacagini temenni ettiklerini ifade ederek, “Gerek film festivali gerekse diger alanlarda üniversite olarak sehrin, kültür ve sanat anlaminda gelisimine katki saglamak istiyor ve bu vesileyle de Büyüksehir Belediyemizin katkisi, isbirligi bizim için çok kiymetliydi. Bu yil festivali uluslararasi isbirlikleri ile olabildigince çok ülkeye, olabildigince çok iletisim fakültesi, sinema okuluna duyurduk. Ve bu uluslararasi isbirlikleri sayesinde bugün Türkiye’de belki de en yüksek film basvurusunun oldugu festivallerden biri haline geldi, Sakarya Kisa Film Festivali. 2 bin 774 rakamina ulastik, dünyanin 117 ülkesinden film gönderildi. Bu sadece kisa film festivaline katilmak degil, burada 2 bin 774 lisans ögrencisi, dünyanin 117 ülkesinden Sakarya sehrinin, Sakarya Üniversitesi’nin ve buradaki festivalin farkina vardi, bizim için en kiymetli olan sey bu. Kültür sanat sehrimizi 117 farkli ülkeye duyurmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.



Kültür-sanat ve sosyal alanlarda çalismalarimizi oldukça titizlikle yürütüyoruz

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Furkan Besel, “Büyüksehir Belediyesi olarak bizler tabii alt ve üst yapi çalismalarinin yani sira yine baskanimizin tesvik ve talimatlari ile kültür-sanat ve sosyal alanlarda çalismalarimizi oldukça titizlikle yürütüyoruz. Kisa Film Festivali ile ilgili de yine Sakarya Üniversitemiz ile birlikte isbirligi halinde büyüksehir olarak oldukça titiz bir çalisma yürüttük. Bu çalismanin kisa film festivalinin, uluslararasi bir boyut kazanmasi için de her geçen gün ciddi bir emek sarf edilmekte ve her yil bu organizasyonu daha da iyi bir noktaya getirdigimize inaniyorum” diye konustu.



Onur ödülü için önemli iki isim Sakarya’da olacak

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, festivalin üniversitenin sehirle bütünlesmesi noktasinda kiymetli olduguna dikkat çekerek, “Bir festivalin en önemli özelliklerinden bir tanesi lisans ögrencilerinin katilabilmesi. Ögrencilerimizin öncelikle bir fikri olacak, senaryosu olusacak, oyuncular belirlenecek, film çekecekler ve katilacaklar. Filmle katilan 2 bin 774 ekip kendisini de yetistirmis olacak. Yeteneklerin ortaya çikmasini saglayan isler, sanatsal organizasyonlardir. 2020 yilindan itibaren festivalin uluslararasi statüye kavusmasi için önemli bir adim attik. Üniversitemizin sehirle bütünlesmesi adina da kiymetli bir organizasyon. Emegi geçenlere tesekkür ederim. Bu yil onur ödülü olarak iki büyügümüzü Sakarya’da agirlayacagiz. Bir tanesi oyuncu Arif Erkin, digeri de herkesin çok yakindan bildigi, bir taraftan yönetmenligi diger taraftan da yaptigi filmlerin içerigi ile de hepimizin çok yakindan bildigi ve takdir ettigi bir isim Mesut Uçakan sehrimizde olacak onur ödülünü almak üzere” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile