12 Bingölspor Baskani Özturan'dan, TFF'ye Çagri Açiklamasi 'Play-Off Uygulansin''

12 Bingölspor Baskani Özturan'dan, TFF'ye Çagri Açiklamasi 'Play-Off Uygulansin''

BAL’da sadece liderin 3. Lig’e yükselmesinin ciddi bir magduriyete sebep oldugunu belirten 12 Bingölspor Kulübü Baskani Engin Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) BAL’da da diger liglerde oldugu gibi play-off maçlarinin oynanmasi çagrisinda bulundu.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ancak ligi ikinci sirada tamamladigi için bir üst lige yükselemeyen 12 Bingölspor, 3. ve diger üst liglerde oynanan play-off turunun BAL’da da uygulanmasini bekliyor. 12 Bingölspor Baskani Mehmet Engin Özturan, play-off turunun gerekliligini ve gerekçesini açiklayarak, "Ikinci ve üçüncü olan takimlara play-off sansi taninmali ya da 4. Lig kurularak yakalanan futbol heyecani sürdürülmeli" dedi.



"Liglerde sayisal denge de saglanmis olacak"

BAL’da 12 grup bulundugunu ve her gurubun 14-15-16 takimdan olustugunu, 3. Lig’de ise her biri 15 takimdan olusan 4 grup bulundugunu aktaran Özturan, "Çift sayili olmadigi için takimlar bir haftayi ’Bay’ geçiriyor. Bunun yerine, BAL’da da play-off sistemi uygulansa hem sayisal denge saglanacak hem de bos hafta geçmeyecek. Üst liglerde var olan play-off sisteminin BAL’da olmamasi, bizler gibi büyük emekler ortaya koyan takimlar açisindan ciddi bir magduriyettir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuyu dikkate almasini ve bu hakki tanimasini bekliyoruz. 12 Bingölspor ve ayni durumdaki takimlar, maddi ve manevi açidan çok ciddi emekler ortaya koymus, sehirdeki futbol heyecanini diri tutarak bugünlere gelmistir. Hedefimiz her ne kadar sampiyonluk olsa da ligi ikinci sirda tamamlamis ve bir üst ligde oynama kabiliyetini ortaya koymus bir kulüp olarak onca emege ragmen bir sonraki yil yine ayni sezonda mücadele etmemiz telafisi zor magduriyetlere sebebiyet vermektedir. Bunca emek, bunca harcama çöp mü olsun? TFF’nin bu durumlari dikkate almasini bekliyor, hem ligdeki sayisal dengelerin saglanmasi hem de profesyonel ligde takimi olmayan sehirlere bu vesileyle bir sans tanimasinin önemli bir adim olacagini belirtmek istiyoruz" diye konustu.



"Bir sehrin umutlari yok edilmemeli"

Is insanlarinin bir vefa vesilesiyle sehir takimlarina yaptigi maddi manevi yatirimin her zaman mümkün olmayacagini dile getiren Mehmet Engin Özturan, bu sekildeki bir sistem nedeniyle birçok kulübün gelecek sezonlarda ligden çekilecegi ya da sadece gönüllü gençlerin saha mücadelesi ile yürütülen bir lige dönüsecege isaret etti. Özturan, "3. Lig, 2. Lig ya da diger profesyonel liglerdeki play-off sistemi BAL’da da olursa o zaman bu ligde de sehirler takimlarina yatirim yaparlar. Lider olamasa bile takimlar, ikinci bir sans ile bir üst lige yükselme firsatini degerlendirebilecekler. Ancak mevcut sistemle sampiyon olmayan bir sonraki sezon yine kaldigi yerden devam edecek. Bu takimlar kolay kurulmuyor. Bunca emek, harcanan milyonlar bir çirpida heba edilmemeli. 3. Lig’e yükselme sansi taninmiyorsa en azindan 4. Lig kurulsun ve kulüpler TFF imkanlarindan yararlanma sansina sahi olsun" seklinde konustu.



"Play-offtan çikacagiz diye bir garanti yok ki"

Taleplerinin "Haybeden bir üst lige çikmak" olarak degerlendirilmemesi gerektiginin de altini çizen Baskan Özturan, "Verdigimiz emek ve mücadelenin sonunda bir mükafat beklentisi olarak degil, sayisal dengenin saglanmasina da olanak taniyan play-off turunun uygulanmasini istiyoruz. Nihayetinde orada da bir mücadele olacak ve iyi olan takim 3. Lig’e yükselecek. Belki de biz degil, bir baska takim yükselecek. Bu sebeple bu beklenti sadece 12 Bingölspor’un degil, diger takimlarin da genel beklentisidir. Asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat 2023 depreminin ardindan bazi illerden iki takimin BAL’da mücadelesine olanak taniyan TFF’nin bu karariyla Yeni Genç Muratspor da, 12 Bingölspor ile 11. Grup’ta yer alma sansi yakaladi ancak önemli yatirim ve masraflarla ayaga kaldirilan takim, ligi 5. sirada bitirmesine ragmen gelecek sezon 12 Bingölspor BAL’da kaldigi için otomatikman ligden düsecek ve yapilan tüm yatirim ve emekler ziyan olacak. Muratspor’un sezon boyunca verdigi maddi, manevi yatirim uygulanan karar geregi ziyan olacak. Bir an önce kararin bir kez daha gözden geçirilmesi talebimizdir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile