12 Eylül 1980 Darbesi

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 12 Eylül darbesinin üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen, darbenin tüm kurum ve kurallarıyla yaşadığını bildirdi.

Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, darbenin asıl gerekçesi olan 24 Ocak kararlarıyla hayat bulan piyasacı anlayışın, emekçi sınıfların fakirleşmesine, kamu mallarının yağmalanmasına, paradan para kazananların köşe başlarını tutmasına da sebep olduğunu savundu.

AK Parti'nin, 12 Eylül darbesinin bugünkü takipçisi ve mirasçısı olduğunu öne süren Akkaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"12 Eylül darbesinin üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen, darbenin tüm kurum ve kurallarıyla yaşadığı ortadadır. Daha birkaç gün önce ODTÜ'yle ilgisi olmayan grupların ticari faaliyetlerini ve iftiralarını protesto eden gençleri 12 Eylül ürünü YÖK'e jurnalleyen bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır. Darbe sonrasında olduğu gibi üniversiteli gençleri tahrik eden, pusu kuran, polisine ezdirten de yine AKP ve zihniyetidir. Pırıl pırıl gençler polis tarafından öldürülürken gıkını çıkarmamak ve şiddeti teşvik etmek bağlamında da Evren'e tek rakip Erdoğan olabilir ancak bu ülke darbecilerine hak ettiği yanıtı vermiştir.

Muktedir Evren nasıl halkın nazarında değersizleştiyse muktedir Erdoğan da aynı yazgıyı paylaşacaktır. Kenan Evren denince akla ölen, sürülen, işkence gören insanlar geliyorsa Erdoğan denince de herkesin aklına Abdocan, Mehmet, Ethem, Ali İsmail ve Ahmet gelecektir. Berfo Ana'nın Kenan Evren'i takip eden gözleri gibi, toprağa düşen evlatlarımızın anneleri de Erdoğan'ı sonsuza kadar takip edecektir."

Akkaya açıklamasında, "12 Eylül diktatörlüğünün ve günümüzdeki takipçilerinin aldığı canları rahmetle anıyor, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin devam edeceğini müjdeliyorum" ifadesine yer verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile