12 Gündür Korku Salan Sondaj Tas Firlatmaya Basladi

12 Gündür Korku Salan Sondaj Tas Firlatmaya Basladi

Denizli’de kurulacak jeotermal tesis için yapilan sondaj çalismasi sirasinda meydana gelen patlamalar 12 gündür sürüyor. Patlamalar nedeniyle fiskiran korbonmonoksit gazinin araliklarla siyah renge dönmesi ve sondajdan parçalarinin çikmaya baslamasi endiseye yol açti.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 siralarinda bölgede kurulmasi planlanan jeotermal tesisin sondaj çalismalari sirasinda patlama meydana geldi. Devam eden patlamalar nedeniyle bölgede genis çapli önlem alinirken, patlamalar sirasinda Babadag kara yolunda trafik akisi kontrollü olarak saglandi. Ölen ya da yaralananin olmadigi olay sirasinda sülfür gazi da çevreye yayildi. Itfaiye ekipleri tarafindan yapilan sülfür gazi ölçümlerinde yanma riski olmadigi ögrenilirken, cadde üzerinde ulasima kapatildi.

12 gündür süren karbonmonoksit patlamasinin basinci nedeniyle ekipler müdahale etmekte zorlanirken, kuyu dron ile görüntülendi. Günlerdir süren ve çevrede korkuya neden olan patlamalarda metrelerce yükseklige ulasan karbonmonoksitin araliklarla siyah renge döndügü görüldü.

Kapatma çalismalarinin devam ettigi sondaj kuyusundan tas parçalarinin firlamaya baslamasi nedeniyle sivil araç ve insan girisinin yasaklandigi bölgede genis güvenlik tedbirleri alindigi görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile