12 Kasim Düzce Depreminin Yildönümü

12 Kasim Düzce Depreminin Yildönümü

DÜZCE – Düzce Valisi Cevdet Atay, 12 Kasim Düzce Depreminin yildönümünde yayinladigi mesajinda “12 Kasim Düzce Depreminin yil dönümünde, bir kez daha bu derin hüznü ve aciyi yüreklerimizde yasiyoruz” dedi.

12 Kasim Düzce Depreminin yildönümünde Vali Cevdet Atay bir mesaj yayinladi. Atay mesajinda, “Düzce’miz, bundan 23 yil önce 86 gün ara ile ülkemizin yasadigi en büyük felaketlerden biri olan iki büyük depremi yasamistir. Yasanan felaket yüzlerce insanimizin ölümüne ve yaralanmasina, binlerce konut ve is yerinin yikilmasina, zarar görmesine neden olmustur. 12 Kasim Düzce Depreminin yil dönümünde, bir kez daha bu derin hüznü ve aciyi yüreklerimizde yasiyoruz. Deprem bölgeleri haritasina göre, yurdumuzun yüzde 92’sinin deprem bölgeleri içerisinde oldugu, ilimizin de deprem tehlikesi altinda yasadigi bilinmektedir. Ülkemizde 1999 yilinda meydana gelen Marmara Depremi ve Düzce depremi ile tedbirler artirilmis, vatandaslarimizin bilinçlendirilmesi bakimindan çalismalar yapilmis ve yapilmaya devam edilmektedir” dedi.



Çök kapan tutun deprem tatbikati

Vali Atay, düzenlenecek olan deprem tatbikatina tüm Düzcelilerin katilmasini isteyerek “Içisleri Bakanligimiz 2021 yilini ‘Türkiye Afet Egitim Yili’, 2022 yilini ise ‘Türkiye Afet Tatbikat Yili’ ilan etmistir. Bu çerçeve de farkindalik olusturmak ve bilinçlendirmek adina, Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun öncülügünde AFAD ülkemizde ilk kez eszamanli olarak, tüm vatandaslarimizin katilimiyla tarihte, elim olarak bilinen hepimizin cigerlerinin kavruldugu Düzce Depreminin yil dönümü olan 12 Kasim saat 18:57’de; çök, kapan, tutun deprem ani tatbikati yapacaktir. Bu tatbikatla toplumuzun her bir bireyine, insanimiza, tüm kurumlarimiza, her an bir afetle karsi karsiya kalabilecegimizi ve bunun için hazir olmamizin gerekliligini ifade etmekteyiz. Ülkece hem yapisal hem de insani reflekslerimiz bu nokta da önem arz etmektedir. Bu vesileyle tüm Düzceli vatandaslarimizin evde, disarda, isyerinde nerede olurlarsa olsunlar yapilacak olan Türkiye Tatbikatina destek vermelerini istirham ediyorum. Güzel ilimizin, bir daha böyle felaketlerle karsilasmamasini temenni ediyorum. Depremde hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara saglikli, mutlu, hayirli ömürler diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile