12 saat uçtular aynı yere döndüler! Yolcular da şaşkın...

12 saat uçtular aynı yere döndüler! Yolcular da şaşkın...

İran’ın İsrail’e füze yağdırdığı gece birçok havayolu uçuşu rotasından saparak çeşitli şehirlerde inmek zorunda kaldı. Paris’ten Mumbai’ye giden bir uçaktaki yolcular, 12 saatlik yolculuğunun ardından kendilerini yine Paris'te buldu. Birçok seferde rota uzadı, pilotlar zor anlar yaşadı, işte detaylar...

Avrupa ve Kuzey Amerika'dan Körfez ve Güney Asya'ya giden uçaklar, normal şartlarda Türkiye'nin güneydoğusundan geçerek İran veya Irak üzerinden ilerliyor. Fakat İran'dan İsrail'e fırlatılan füzeler sebebiyle Irak ve İran hava sahaları kapatıldı, ayrıca Ürdün hava sahası da geçici olarak kapatıldı.

AİR FRANCE YOLCULARI ŞAŞKINA DÖNDÜ!
Bu karmaşanın en dikkat çekici örneği ise Paris'ten Mumbai'ye giden Air France'ın AF218 sefer sayılı uçuşu oldu. Independent'in haberine göre Uçak, sekiz saatlik bir 'yolculuk' sonunda yeniden Paris'e dönmek zorunda kaldı.

12 SAAT SONRA AYNI YERE İNDİLER
Airbus A350, Charles de Gaulle Havalimanı'ndan dört saatlik bir gecikmeyle havalandı ancak Irak hava sahası kapanınca uçak geri döndü. Uçak, Paris'e başlangıç saatinden 12 saat sonra ulaştı.

ROTALAR UZADI PİLOTLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Bu uçuş dışında, birçok uçak güney rotasına yönlendirildi ve Mısır üzerinden Suudi Arabistan'ın iç bölgelerine uçmak zorunda kaldı. Daha uzun rotalar nedeniyle bazı uçaklar yakıt ikmali yapmak zorunda kaldı ve birçok uçuş iki ila üç saat gecikmeli olarak varış noktasına ulaştı. Emirates ve Qatar Airways gibi havayolu şirketleri en çok etkilenenler arasında yer aldı.

ÇOĞU SEFER GEÇ TAMAMLANDI
British Airways'in Londra'dan Dubai'ye giden BA107 sefer sayılı uçağı, Irak-Türkiye sınırı yakınlarında rotasını değiştirerek Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indi ve varış noktasına dört saat geç ulaştı.

Uçuşlarını Körfez'deki merkezlere bağlayan birçok yolcu, aktarma uçuşlarını kaçırdı ve bazıları günlerce beklemek zorunda kaldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile