12. Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi

Kanser konusunda uzman hekimler, Türkiye ve dünya genelinde kanser kontrolü, beslenme alışkanlıklarının hastalığa etkisi ile teşhis ve tedavi yöntemlerini 12. Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi'nde ele aldı Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Yalçın: 'Sadece ülkemizdeki değil, dünya çapındaki çalışma ve çalışmacıları bir araya getirerek, hem ulusal hem uluslararası alanda iş birliğiyle kanserle etkin mücadeleyi hedefliyoruz'

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, 'Sadece ülkemizdeki değil, dünya çapındaki çalışma ve çalışmacıları bir araya getirerek, hem ulusal hem uluslararası alanda iş birliğiyle kanserle etkin mücadeleyi hedefliyoruz.' dedi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneğince, Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) himayesinde, İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu'nda düzenlenen 12. Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi'ne uzman hekimler, sağlık kuruluşları ve ilaç sektöründen temsilciler katıldı.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yalçın, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kanserli hastaların ve onların yakınlarının sesini duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Kanser konusunda profesyonel isimleri bir araya getirerek, ortak platformda, sorun çözme odaklı çalışma, fikir yürütme ve durum değerlendirmesi yapmayı hedeflediklerini anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

'Sloganımız, 'Yapabilirim, yapabiliriz.' Bireylerin bunu kendi başına başardığı durumlar söz konusu ancak çoğu zaman ortak bir çaba gerekiyor. Bu nedenle sadece hastaları ya da hekimleri değil, kanserle uğraşan doktorlar ve hastaların yanı sıra devleti ve sektörü bir araya getirerek, konuyla ilgili 'Ne yapabiliriz'i tartışıp bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu da ilerleyen dönemde kanserle mücadelede kullanmaya çalışacağız.'

Kongrenin kanserle mücadele konusunda yol gösterici olabileceğini vurgulayan Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

'Derneğimiz 1947'den beri faaliyet gösteriyor ve 12 yıldır da bu kongreyi yapıyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir toplantı. Çünkü her alanın kendine özgü bir yolu olabilir ama önemli olan bu yolları kesiştirmek, birleştirmek ve bir sinerji yaratabilmek. Sadece ülkemizdeki değil, dünya çapındaki çalışma ve çalışmacıları bir araya getirerek, hem ulusal hem uluslararası alanda iş birliğiyle kanserle etkin mücadeleyi hedefliyoruz.'

Yalçın, kongrede ilaç sektöründen temsilcilerin de bulunduğunu hatırlatarak, 'İlaç üreticilerinin beklentileri, sorunları ve sektörün durumuyla da ilgileniyoruz.' diye konuştu.

Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran da kanserle mücadelede moral ve motivasyonun önemli olduğunu vurguladı.

Kanser hastalarının yaşama sevincini artırmak, hayata daha sıkı tutunmasını sağlamak amacıyla daha önce Türk Hava Yolları pilotlarınca çekilen fotoğraflardan oluşan 'Gökyüzünde Hayat İzi' sergisini düzenlediklerini anlatan Özoran, serginin 81 ildeki kemoterapi ünitelerine kurulmasının hedeflendiğini belirtti.

Özoran, toplumun her kesiminin kanser hastalarına destek olması gerektiğini anlatarak, kanser konusunda bilinçli bir toplumun, hastalıktan korunma, mücadele ve tedavi noktasında faydalı olacağını, kongrenin yeni ufukların açılmasını sağlayacağını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile