'1299 Platformu'Ndan Bilecik'e Ziyaret

"Kardeşliğe el ver" sloganıyla faaliyetlerine başlayan 1299 Platformunun kurucusu Recep Can ve bazı üyeler, Bilecik'te tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

Can, Şeyh Edebali Türbesi ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Osmanlı'nın küllerinden kurulduğunu söyledi.

Doğdukları ve atalarının bulunduğu toprakları ziyaret etmek istediklerini anlatan Can, amaçlarının, çocuklara benliğini hatırlatmak, ecdadını tanıtmak ve ecdadına bir nebze de olsa yakın durmak olduğunu bildirdi.
Platform adına, 17 Aralık'tan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına destek vermek amacıyla kefeni simgeleyen beyaz çarşafla Ankara'ya yürüdüğünü belirten Can, şöyle devam etti:
"Atalarımız hep aynıdır. Dün Osmanlı'ydı, Cumhuriyet kuruldu. Bugün de aynı şekilde. Her yüzyılda bir lider çıkar. Bugün de Recep Tayip Erdoğan var. İşte bu çocukları, Recep Tayyip Erdoğan diriltmiştir adeta. Bir grup esnaf arkadaşlarımızla 'Gençlerimiz için bir şey yapalım' diye karar verdik. Çünkü gençlik sahipsiz maalesef. Uyuşturucu denilen bu 'lanet', çocuklarımızı sarmış durumda. Özellikle küçük çocuklarımızın beyinleri tazeyken onlara ecdadını, geçmişini, dinini ve Peygamberini öğretmek için bu yola baş koyduk. İlk geldiğimiz nokta burasıdır. 1299; doğduğumuz yer. Bizler atalarımıza ne kadar şükretsek azdır. Ecdadımız, bizler için gözlerini kırpmadan canlarını vermiştir. Dünyanın en kıymetli topraklarını bize bahşetmişlerdir. Dört mevsim adeta aynı anda yaşanmaktadır. Bizler emanetlerimize tıpkı atalarımız gibi sahip çıkacağız. Gerekirse canımız fedasına bu yolda ilerleyeceğiz. Koruduğumuz ve kolladığımızı devlet; 1299'dur."
Can, bazı iç ve dış mihrakların, ülkenin huzurunu bozmak istediğini vurguladı.
Erdoğan'ın yolunun hak yol olduğuna inandıklarını dile getiren Can, "Biz onun izindeyiz. Gelecek neslimize daha güçlü bir devlet, ordu ve sanayi bırakmalıyız. Bilim ve ilimle daha iyisini arzulamalıyız. Her kim ki devletimize söz eder ve topraklarımıza göz diker, bilinsin ki o dil söylemez ve o göz görmez olur. Geçmişini, atasını bilmeyenin geleceği karanlık olur. Geçmiş, geleceğe ışık tutar" diye konuştu.

Yeniçeri elbisesi giymiş çocuklar ve Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden grup daha sonra Söğüt ilçesine geçerek Ertuğrul Gazi Türbesi ile diğer tarihi mekanları gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile