13 Günlükken Sol Bacagi Kesilen Özge, Protez Bacagiyla Okula Gelip Ders Basi Yapti

13 Günlükken Sol Bacagi Kesilen Özge, Protez Bacagiyla Okula Gelip Ders Basi Yapti

Antalya’da 13 günlükken sol bacagi kesilen, alüminyum dograma ustasi babasinin evin tavanina kurdugu düzenekle yürümeyi, ardindan da protez bacaklar kosmayi ögrenen Özge, babasinin elinden tutup ilk kez okul heyecanini yasadi. Daha önce evde egitim alan Özge’nin, 3’üncü siniftan okulda hayati baslamis oldu. Yüzünde gülücükler açan kizinin sirtinda çantayla okula emanet eden baba Ali Ihsan Yildirim ise, ilk zilin çalmasiyla birlikte duygu dolu anlar yasadi.

Kepez ilçesinde yasayan alüminyum dograma ustasi Ali Ihsan ile Ilknur Yildirim çiftinin ’Özge’ ismindeki bebekleri 1 Ocak 2014 tarihinde 6,5 aylik olarak dünyaya geldi. Iddiaya göre, özel bir hastanede kuvözde bacagina takilan kateter nedeniyle sol bacagini diz kapagindan kaybeden Özge, babasinin evin tavanina 150 TL harcayarak kurdugu düzenekle yürümeye basladi.

Baba Yildirim ardindan kendi imkanlariyla bir protez yaparak kizina yürümeyi ögretti.

Kosmasi için protez yapti

Yillar ilerledikçe boyu uzayan Özge’ye protez bacagi olmamaya basladi.

Yapilan haberlerinde ardindan hayirseverlerin bagisiyla küçük kizin bu ihtiyaci karsilandi. Son olarak babasina kosmak istedigini söyleyen Özge için bu sefer baba Ali Ihsan Yildirim kollari sivadi. Bir arkadasindan hediye olarak aldigi protez parçalarini tamir eden Yildirim, dograma atölyesine kiziyla birlikte gelip parçalari birlestirdi. Kizinin bacak ölçüsünü alan Yildirim, proteze kosmayi kolaylastiracak yay eklentisi gibi ek parçalar da ekleyip kullanilabilir hale getirdi. Esnek yapisiyla dikkat çeken protezi kizinin bacagina takan Yildirim, ardindan ilk test yürüyüsünü kiziyla birlikte sokakta gerçeklestirdi.

2 yil evde egitim gördü

Okul çagina geldiginde ise Özge için babasi Milli Egitim Müdürlügüne basvuruda bulunarak evde egitim çerçevesinde kizinin egitim almasi talebinde bulundu. Talebin olumlu karsilanmasinin ardindan baba Yildirim, kizinin Kepez ilçesindeki Sahinevler Ilkokulu ana sinifina kaydini gerçeklestirdi. Ana sinifi ögretmeni Tugba Kiliç’tan evinde günde 4 saatlik egitim alan Özge, hamur, puzzle, sekil ve boyama ile sayisal egitim aldi. Özge’ye bu egitiminde baba Ali Ihsan Yildirim da destek verdi.

Çantasini giydi, babasinin elinden tutup ilk kez okula geldi

Özge’nin evde sikildigini ve diger çocuklardan eksik kaldigina üzülen baba Ali Ihsan Yildirim, kizinin okula baslamasina karar verdi. Çantasini giyen Muratpasa ilçesindeki Gültekin Ilkokulu’na kaydi yapilan Özge, bugün kendisini hayata baglayan babasinin elinden tutup ilk kez okul heyecanini yasadi. Diger ögrencilerle birlikte siraya giren Özge, Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan 3’üncü siniftan ders basi yapti. Yüzünde gülücükler açan minik kiz, ‘Ders yapacagim, mutluyum” dedi.



“Heyecandan uyuyamadim”

Kizinin okula baslamasindan dolayi sevinçli olduklarini dile getiren baba Ali Ihsan Yildirim, dün gece heyecandan uyuyamadigini ifade etti.

Özge’nin diger çocuklardan egitim anlaminda geri kaldigini aktaran Yildirim, “O yüzden normal okula gönderme karari verdik. Eger burada sikinti yasamazsa okula devam etmesini istiyorum. Okula ilk girerken çok duygulandim. Dün gece gece 3’e kadar uyuyamadim. Sabah kizim kalktiginda sevinçliydi. O da zaten arkadas istiyor, evde yillardir tek kaldi” dedi.

Protezden dolayi kizinin okul hayatinda zorluk yasayabilecegini de sözlerine ekleyen Yildirim, “Zemin katta sinifi. Sadece okula girerken sadece bir merdiven var. O konuda rahatiz. Diger çocuklar iter, düser diye bir endisemiz var, çocuklar arasinda olur ancak insallah kötü bir yaralanma olmaz. Kazasiz belasiz bir ilkögretim yili olmasini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile