13 İlin Öğrenci Meclis Başkanları Fethiye’de Buluştu

13 İlin Öğrenci Meclis Başkanları Fethiye’de Buluştu

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 13 ilin Öğrenci Meclisi İl Başkanları, Muğla Öğrenci Meclisi İl Başkanı Eren Ünsal başkanlığında Fethiye’de bir araya geldi.

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi olana ve aynı zamanda Muğla Öğrenci Meclisi İl Başkanı Olan Eren Ünsal’ın ev sahipliğinde Fethiye’de bir araya gelen 13 İlin Öğrenci Meclisi başkanlarına Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin Çalış Yörük Çadırında sabah kahvaltısı düzenledi.

Çalış Yörük çadırında düzenlenen Kahvaltı Programını Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Akif Alaşan’ da katılırken kahvaltı da Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin Öğrenci Meclisi İl Başkanlarına Fethiye İlçesinin eğitim kurumları ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aktardı. Öğrenciler daha sonra Yörük Müzesini de gezdi. Daha sonra gün boyu Fethiye’nin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi.

Program hakkında bilgiler veren Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Akif Alaşan “Demokrasi eğitimi çerçevesinde İl Öğrenci Meclis Başkanlarını ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde Fethiye’de ağırlıyoruz. Bu kapsamda İlçemize gelen 13 İlin Öğrenci Meclisi başkanları ile dayanışma çerçevesi adı altında öğrenci kardeşlerimiz için Fethiye’de iki günlük bir program organize ettik. İlk olarak öğrencilerimiz için bir sabah kahvaltısı organizasyonumuz oldu. Akabinde ise Öğrencilerimiz İlçemizin Kayaköy, Ölüdeniz, Saklıkent, ve Tlos gibi tarihi ve turistik yerlerini gezeceklerdir” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de, öğrenciler tarafından oluşturan bu topluluğun önemine değindi ve demokrasinin olduğu yerlerde katılımcı topluluğun her daim sorunların çözümünde etkin rol oynadığına değinerek, “Bu arkadaşlarımız seçim ile illerindeki Öğrencileri ve okullarını temsilcisi oldular. Demokrasinin olduğu yerde bu tür katılımcı oluşumlara her zaman ihtiyaç vardır. Okullardaki öğrenci arkadaşlarımızın sesi bu arkadaşlarımız olacaklardır. Bizde 13 İlin Öğrenci Meclis Bakanlarını Fethiye’de ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bizim Muğla Öğrenci Meclisi Başkanımızda Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesinden Eren Ünsal isimli öğrencimizdir. Muğla Öğrenci Meclisi Başkanının da Fethiyeli bir öğrenci olması bizim için ayrı bir güzellik ve mutluluktur” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile