13. Istanbul Edebiyat Festivali Basliyor

13. Istanbul Edebiyat Festivali Basliyor

Sultanbeyli Belediyesi’nin de destek verdigi 13. Istanbul Edebiyat Festivali basliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde açilisi yapilacak olan festival, geçtigimiz haftalarda vefat eden ’Dirilis sairi’ Sezai Karakoç anisina düzenlenecek.

Sultanbeyli Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birligi Istanbul Subesi tarafindan Istanbul Edebiyat Festivali’nin bu yil 13.’sü düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanligi ile Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügünün de destek verdigi festivalin bu yilki temasi Sezai Karakoç olarak belirlendi. Festival, 20-26 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Ayrica açilis programinda 13. Istanbul Edebiyat Festivali ödülleri de sahiplerini bulacak. “Sezai Karakoç’un Düsünce Ufuklari” eseriyle Mehmet Erdogan, “Sabah Yildizi” eseriyle Mustafa Kirenci, “Dirilisin Yapitaslari” eseriyle Dr. Münire Kevser Bas, “Çagdas Mesnevinin Pesinde” eseriyle Dr. Gökhan Tunç’a düzenlenen törenle ödülleri takdim edilecek. Festival kapsaminda yazarlar Sultanbeyli’deki okullarda ögrencilerle bulusacak.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Kültür dünyamizin önemli etkinliklerinden olan 13. Edebiyat Festivali basliyor. Bu yilki temasinin; Dirilis Sairimiz olan merhum üstat Sezai Karakoç’un anisina olmasi da oldukça anlamli. Üstat Sezai Karakoç’a bir kez daha rahmet diliyorum. Kiymetli üstadimizi anlamak ve gelecek nesillere anlatmak için festivalimizin önem arz ettigini düsünüyorum. Gerek eserleriyle gerekse hayatiyla örnek bir sahsiyetti. Bu çagin mütefekkiriydi. Onun eserleri bizlere dirilisin ve yükselisin kapilarini araliyor. Bizler de ‘kalbimizdeki merhamet adli çinarla’ onun izinden yürümeye ve onu gençlerimize anlatmaya devam edecegiz. Ayrica gençlerimizin Sezai Karakoç’tan daha iyi istifade edebilmeleri için festival kapsaminda yazarlarimiz Sultanbeyli’deki okullarimiza gelecek ve gençlerimizle bulusacak. Bu vesileyle 13. Istanbul Edebiyat Festivali’nin kültür dünyamiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Açilis programi 20 Aralik Pazartesi saat 14.00’de Beyoglu’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezinde yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile