Kahramanlar son yolculuğuna uğurlanıyor

Diyarbakır'da hain bir saldırı sonucu şehit düşen mehmetçikler toprağa veriliyor.

Diyarbakır‘da 13 asker şehit edildi (Son Detaylar)

Önceki gün terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırısında şehit düşen 13 askerimizden 8'i toprağa veriliyor...

Bugün Toprağa verilecek şehitlerimiz:

Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım Adana,

Noyan Aydın Zonguldak-Ereğli

Aykut Delimehmetoğlu Ankara-Çubuk

Mehmet Kaz Gaziantep-Nizip

Necmettin Torun Samsun-Alaçam

Emrah Eker Giresun-Dereli

Gökhan Kaplan Tekirdağ-Şarköy

ANKARA:

AHMET UMUR ÖZTÜRK

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Çubuk Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Konaner, üst düzey askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılanlar, şehidin annesi Gülnur ve babası Beytullah Delimehmetoğlu ile yakınlarına taziyelerini iletti.

Delimehmetoğlu'nun cenaze namazında askerler ve siyasiler yan yana saf tuttu. Cenazenin ardından şehit onbaşının naaşı top arabasına konularak cenaze marşı eşliğinde tören geçişi yapıldı. Cenaze töreni sırasında Aykut Delimehmetoğlu'nun anne ve babası gözyaşlarına boğuldu.

GİRESUN

AHMET BİLGE - MAHİR BAKİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker, Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Emrah Eker için Yavuzkemal belde merkezinde düzenlenen törene; Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Erhan Güder, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende şehidin tabutuna sarılan anne Medine Eker, "Bir evladım daha var. Onun da vatan uğruna gerekirse şehit olmasını istiyorum" derken, tören boyunca evladının fotoğrafını kucağından bırakmadı.

Jandarma Albay İsmail Çetinbaş'ın konuşmasının ardından, İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit askerin cenazesi, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında belde merkezindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

SAMSUN


NECMETTİN TORUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi.

Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve yakınları tarafından Yoğun Pelit köyündeki evinin önüne götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, araçla namazın kılınacağı alana götürüldü.

Burada yapılan törende konuşan Jandarma Binbaşı Vural Yıldırım, terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada kahramanca çarpışan 13 vatan evladının şehit düştüğünü söyledi.

Hain saldırıyı gerçekleştirenlerin emellerine asla ulaşamayacağını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
''Hepimizin bildiği gibi, var olduğundan bu yana her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış vatanımıza tarihin akışı içinde daima göz dikenler olmuştur. Fakat hiçbir zaman bu hain emellerine ulaşamamışlardır. Bölücü terörle mücadelede binlerce şehit veren güvenlik güçlerimiz, hainlerin emellerine ulaşacak hiçbir girişime dün olduğu gibi bugün ve yarın da asla müsaade etmeyecektir.

Eli kanlı bölücü terör örgütünün içte ve dıştaki destekçileri şunu iyi bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını asla ve asla bozamayacaklar. Yüce Türk ulusu ve onun şanlı mazisi altında ezilerek yok olacaklardır. Necmettin çavuşum, yüreğindeki vatan ve millet sevgisi kutsal ideallerin uğruna canını hiçe sayarak ölüme koştun. Yatacağın ebedi istirahatgahın olan vatan toprağında görevini yapmış olmanın huzur ve gururu içinde olacaksın. Sen artık yüce Türk ulusunun kalbindesin ve ebediyete kadar da orada kalacaksın. Ruhun şad olsun.''

Ardından İl Müftü Vekili Hasan Yozgat tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarında toprağa verildi.

Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı baba Şükrü Torun'a teslim edilirken, cenazenin toprağa verilişi esnasında saygı atışı yapıldı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Tülay Bakır ve Akif Çağatay Kılıç, CHP Samsun milletvekilleri İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile