131 Yıllık Bursa Erkek Lisesi'nin Mezunları Eski Günleri Yad Etti

131 Yıllık Bursa Erkek Lisesi'nin Mezunları Eski Günleri Yad Etti

Bursa'da 131 yıllık Bursa Erkek Lisesi´nin mezunları pilav gününde biraraya geldi.

Eski günleri yad eden mezunlar, bol bol fotoğraf çektirmeyide ihmal etmedi.
Bursa'da 131 yıllık Erkek Lisesi´nin pilav günü etkinliğine mezunların yanı sıra aileleride yoğun ilgi gösterdi. Bahçesinde yapılan etkinlik öncesi mezunları bir birleriyle bolbol sahbet ederek eski günleri yad etti. Fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmeyen mezunların mutluluğu gözlerinden okundu. Renkli görüntülere sahne olduğu pilav gününde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okulun tarihi misyonun ortaya çıkarılacağı çalışmaları da imza atacaklarını söyledi.

1883 yılında Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Erkek Lisesi’nin 131 yıllık tarihi kimliğine daha yakışır hale getireceklerini ifade eden Başkan Altepe, "131 yıllık marka eğitim kurumu olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi Bursa’nın tarihi kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biridir. Bursa Erkek Lisesi 131 yılda sanat, sosyal, kültürel ve politik hayata çok değerli isimler kazandırmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Erkek Lisesi için atılacak her adımda da varız" diye konuştu.

Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu ise derneğin önemli işlere imza attığını hatırlatarak, Erkek Lisesi’nin tarihi binasını ortaya çıkaran ve çevre düzenlemelerini yapacak olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bahçedeki mezunların arasından 93 yaşındaki edebiyat bölümü mezunu hilmi büyükçeker ise, şuanda kendinden başka mezun olduğu yıllardan kimsenin kalmadığını söyledi.

Yapılan organisazyona her fırsatta katılmaya çalıştığını belirten asırlık mezun, "Bizden önceki ve bizimle birlikte mezun olan bütün herse vefat etti. Hayatta bir ben bir de bir arkadaşım var. Ama onunla da yıllardır görüşmüyoruz" dedi.

Asırlık organizasyon takdim edilen onur belgesinin ardından dağıtıan pilavla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile