14. Emiralem Çilek Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

14. Emiralem Çilek Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

14. Emiralem Çilek Festivali, ilk gününde on binleri Menemen’de bulusturdu. Sabah saatlerinde açilan çilek ve yöresel ürün stantlarina vatandaslar büyük ilgi gösterirken, festivalin açilis korteji de renkli görüntülere sahne oldu. Menemenliler Simge Sagin konseriyle de festivalin tadini çikardi. Konser öncesi vatandaslara seslenen Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan, “Izmir’in çilek üssü olan Emiralem’imizde mis kokulu bir festivale imza atmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Menemen’de 14. Emiralem Çilek Festivali, renkli görüntülerle basladi.

Yüzlerce standin yer aldigi, çocuklar için aktivite alani bulunan festivalde katilimcilar da ziyaretçiler de Emiralem çileginin lezzetiyle bir araya geldi. Çilek ve çilek temali birçok ürünün yer aldigi festivalin açilis korteji de göz doldurdu. Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan’in ev sahipligi yaptigi festival açilisina Izmir Valisi Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, MHP Genel Sekreter Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Tamer Osmanagaoglu, AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar ve Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz katildi.

Açilis ile birlikte düzenlenen kortej yürüyüsü, bando ve animasyon ekibiyle renklendirildi.

“Üreticimizi asla yalniz birakmayacagiz”

Festivalin açilisinda konusan Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan, Emiralem çilegi basta olmak üzere Menemen’in tarimsal ürünlerini Izmir’den Ege’ye, yurt içinden yurt disina kadar her noktaya tasimak için yogun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sözlerini sürdüren baskan Pehlivan, “Emiralem, Izmir’deki toplam çilek üretiminin yaklasik olarak yüzde 65’ini karsiliyor. Essiz lezzeti ve mis gibi kokusuyla, muadillerinin arasinda hemen fark edilen çilegimiz basta olmak üzere ispanagimizdan zeytin ve incirimize kadar tüm tarimsal ürünlerimizi, gelistirerek üretmek bizim için çok önemli. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi, Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Dolayisiyla biz de çiftçimizi ve paralelinde hayvancimizi asla ama asla yalniz birakmayacagiz. Ilk üç yilimizda bugday eleme makinesi alimindan TMO açilisina, zeytinyagi fabrikamizin icradan kurtarilmasindan fide dagitimina ve festivallerimize kadar her alanda üreticimizin yaninda olduk. Önümüzdeki bes yilda da tarim projelerimiz, ilçe tarimini çok daha ileri götürecek nitelikte” ifadelerine yer verdi.

“Tarim, gelecekte de hayat damarlarimizdan olacaktir”

Festivalde konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, “Ülkemizin her karisini sanayi ve hizmet yatirimlariyla kalkindirirken topragin bereketini artirmak için de devrim niteligindeki birçok adim attik ve atmaya devam ediyoruz. Gida noktasinda bir problem yasamadiysak, dogru tarim politikalarimizin neticesindedir. Izmir nasil ki tarimda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biriyse, Menemen de sehrimiz için ayri öneme sahiptir. Bir marka haline gelen Emiralem çilegi de rengiyle kokusuyla fark olusturuyorsa, bunu saglayan en önemli faktörlerden biri de üreticimizin emegidir” seklinde konustu.

Öte yandan programda konusan Izmir Valisi Dr. Süleyman Elban, MHP Genel Sekreter Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Tamer Osmanagaoglu ve AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar da Emiralem çileginin desteklenmesi çagrisinda bulundu.

Sahnede ‘Askin olayim’ rüzgari

14. Emiralem Çilek Festivali’ne ise Simge konseri damga vurdu. Festival kapsaminda sahne alan sevilen sarkici Simge Sagin, sarkilarini Menemenliler ve Emiralemliler için söyledi.

Basinda çilek taciyla sahneye çikan Simge, yogun istek üzerine ‘Askin olayim’ sarkini birkaç kez söylerken, gece boyunca söyledigi sarkilara, konser alanini dolduran vatandaslar da eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile