14 Kisinin Hastanelik Oldugu Maç Sonrasi 14 Yasinda Çocugu Ölesiye Dövmüsler

14 Kisinin Hastanelik Oldugu Maç Sonrasi 14 Yasinda Çocugu Ölesiye Dövmüsler

Bilecik’te oynanan Amatör Lig maçi sonrasi yasanan olaylarda 10’u biber gazindan, 1’i polis 14 kisi yaralanmisti. O anlarda Sögütspor taraftari 14 yasinda çocugun ölesiye dövülme ani güvenlik kamerasina yansidi.

Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde sampiyonluk adaylari Sögütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor, dün Sögüt Ilçe Stadi’nda karsi karsiya geldi. Müsabaka öncesi Sögütspor taraftarinin Osmaneli deplasmaninda yasanan olaylar günlerce konusulurken, güvenligin yetersiz kalmasi da gözlerden kaçmadi. Maçin 45+4. dakikasinda Sögütspor tribünlerinin sahaya su ve mesrubat siselerini atmasinin ardindan 1308 Osmaneli Belediyespor, ’can güvenliginin’ olmadigi gerekçesiyle sahadan çekildi. 1308 Osmaneli Belediyesporlu futbolcular ve taraftarlar, yaklasik 2 buçuk saat stat disinda kendilerini bekleyen Sögütspor taraftarlarindan korumasi için Bilecik’te takviye kuvvet beklediler. Bilecik’ten gelen takviye kuvvet sonrasi futbolcular ve taraftarlar stattan çikabildi.

Otobüslerin camlari kirildi

Ertugrulgazi Türbesi önüne gelindiginde Sögütsporlu taraftarlar, 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcular ve taraftarlarini tasiyan otobüslerin camlari kirdi. Ardindan otobüslerden inen taraftarlari emniyet güçleri kontrol altina almaya çalisti. Bu esnada 10’u biber gazindan etkilenen 1’i polis, 14 kisi hastanelik oldu.

1308 Osmaneli Belediyesporlu teknik heyet, futbolcu ve taraftarlardan Sögütsporlu 14 yasindaki Hüseyin Taha Akan da Sögüt Ilçe Devlet Hastanesi’nden, Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edilmisti.

Güvenlik görüntüleri ortaya çikti

Yasanan olaylarda 14 yasindaki Hüseyin Taha Akan’in dövüldügü anlar bir kafeteryanin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde kendini kovalayan sahislardan kaçan Hüseyin Taha Akan’in, Ertugrul Gazi Türbesi’nde bir kafeteryaya siginmasi ve ardindan kendisini kovalayan taraftalar tarafindan kafeterya içinde dövülmesi görülüyor.

"Çocugumun dudaklarini patlatiyorlar, dislerini kiriyorlar"

Baba Fahri Akan, yasanan olaylar sonrasinda IHA’ya yaptigi açiklamada, "Persembe günü oynanan Sögüt - Osmaneli maç sonunda çikan olaylarda Osmaneli taraftari türbede benim 14 yasindaki çocugumu, tas atanlarla hiçbir alakasi olmadigi halde kovalayarak kafede sikistiriyorlar. Burada 20-25 kisilik Osmaneli teknik direktörü, futbolcular ve taraftarlari ve bunlar kamera kayitlariyla bellidir çocugumu öldürülesiye dövüyorlar. Çocugumun dudaklarini patlatiyorlar, dislerini döküyorlar, dislerini kiriyorlar, gözü mor, kafasinda sislikler var. Vücudunun çesitli yerlerinde morluklar var, çocugumu öldüresiye dövüyorlar ve bayiltip birakiyorlar. Çocugumun çok sükür su an saglik durumu iyi, yalniz psikolojisi bozuk. Çocuk evden disari çikmak istemiyor. Biz de olaylardan hosnut degiliz, bizim tek istegimiz suçlular cezalarini çeksin. Mülki amirlerimizden, emniyet amirlerimizden özellikle Bilecik Emniyet Müdürü ve Valimizden bu olayla ilgilenmesini istiyorum. Çocuguma bu saldiriyi yapanlarin cezasiz kalmamasini istiyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile