14 Milyon Liralik Protokol Açiklamasi Tarim Ve Hayvancilik Sektöründe 6 Proje Hayata Geçiyor

14 Milyon Liralik Protokol Açiklamasi Tarim Ve Hayvancilik Sektöründe 6 Proje Hayata Geçiyor

Kirikkale Valiligi ile Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi arasinda imzalanan 14 milyon 110 bin liralik destek protokolünde, tarim ve hayvancilik sektörü için hazirlanan 6 proje hayata geçiyor.

Kirikkale Valiligi Konferans Salonunda düzenlenen imza töreninde konusan Vali Bülent Tekbiyikoglu, kabul edilen projelerin sehre büyük katkilar saglayacagini söyledi.

Ülkenin önemli tarim bölgelerinden birisinin de Kirikkale oldugunu ifade eden Tekbiyikoglu, sulama alanlarini arttirmak için bütün kapasiteyi kullanacaklarini belirtti.



"Proje kapasitemizi her geçen gün artirmaya çalisiyoruz"

Tarimsal üretimin her geçen gün daha büyük bir deger kazandigini anlatan Tekbiyikoglu, sunlari kaydetti:

"Dogru projelerin yürütüldügü sehirlerin çagi yakalamakta emsallerinin önüne geçtigi yadsinamaz bir gerçek. Bu öncelikle proje kültürü olusturabilmekle mümkün. Biz de ilimiz olarak proje kültürümüzü, proje kapasitemizi her geçen gün artirmaya çalisiyoruz. Tarim sektörü çok önemli bir sektördür. Ülkemizin önemli tarim bölgelerinden bir tanesi de Kirikkale’dir. Her ne kadar sulama alanlarimiz emsallerinin altinda ise de, bunu artirmak üzere elimizden gelen bütün kapasitemizle bu yolda ilerlemeye çalisiyoruz. Bunu da KOP ile beraber çalistigimiz küçük ve orta ölçekli sulama projelerimizle Insallah daha da gelistirecegiz. Tarimsal üretim herkesin farkinda oldugu gibi her geçen gün daha büyük bir deger kazanmakta. Insanligi doyurmak, saglikli beslenmelerini saglamak çok kiymetli. Son yillarda bunun kiymetinin arttigini görüyoruz. Tarimin bir zenginlesme vesilesi oldugunu dünyadaki gelismeler bize ispatliyor."

"Projelerimiz, büyük Türkiye için büyük bir önem arz etmektedir"

Kaynaklarin akilci ve stratejik yatirimlara dönüstürülmesi ve küresel ölçekte rekabet gücünün artirilmasi çok önemli bir gelisme oldugunu aktaran Tekbiyikoglu, "Illerdeki yatirimlarin gerektirdigi arastirma, planlama, programlama, projelendirme, degerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bölgelerinin kalkinmasini hizlandirmak üzere faaliyete geçirilmis olan Bölge Kalkinma Idareleri ve Kalkinma Ajanslari, bölgelerin potansiyellerini ve rekabet gücünü ortaya koyan çalismalar yürütmekte ve bölgenin refah düzeyini artirmak üzere gayretlerde bulunmaktadirlar. Projelerimizin KOP Baskanliginin destekleriyle, bakanligimizin teveccühleriyle müsahhas hale geliyor olusu beni ziyadesiyle memnun ediyor. Çünkü, Kirikkale bir Cumhuriyet sehri. Potansiyeli olan bir sehir. Genç bir sehir ve yakin gelecekte ülkemizin nadide sehirlerinden bir tanesi olacagina da inancim tam. Hayata geçirilen her bir projemiz gelismislik hedefine adim adim yaklasan büyük Türkiye için büyük bir önem arz etmektedir" diye konustu.



"14 milyon 110 bin Türk lirasi destegi oldu"

KOP baskanliginin su ana kadar 102 adet projeye destek verdigini hatirlatan Tekbiyikoglu, "Geçen seneki proje kapasitemizden bahsedecek olursak, KOP idaresinin 217 bin Türk lirasi proje destegi oldu. Ama bu sene 14 milyon 110 bin Türk lirasi destegi oldu. Burada çalisma arkadaslarimiz, il müdürlerimiz, kaymakamlarimiz, il ve ilçelerimizin, merkez teskilatlarimizin koordineli çalismasina borçluyuz. Içinde bulundugumuz 2022 yilinda KOP Idaremiz vasitasiyla 6 projeye destek saglaniyor. Degerli desteklerinden dolayi idaremiz baskanligina ve bakanligimiza mütesekkir oldugumuzu ilimiz adina belirtmek istiyorum. Projelerimizin ilimize hayirli olmasini diliyorum" seklinde konustu.



"2022 yili itibariyle 6 adet proje destegi uygun görüldü"

KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin ise "Bu yil için 2022 yili itibariyle 6 adet proje destegi uygun görüldü.

Toplamda 14 milyon 110 bin liralik destek Sayin Bakanimiz Mustafa Varank’in onayiyla tahsis edilmis oldu. Bu projelerin hazirlamasinda büyük emegi olan; Il Müdürlerimizi ve birimlerimizi çok güzel bir sekilde koordine ederek bize güzel projeler gelmesinde büyük gayret sarf eden Valimiz Sayin Bülent Tekbiyikoglu’na da tesekkür ediyorum. Desteklenen projelerin Kirikkale ilimize hayirli olmasini diliyorum" ifadesini kullandi.

Vali Tekbiyikoglu ve KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Sahin arasinda imzalanan protokolde; "Delice-Çongar köyü kapali sistem sulama tesisi projesi", "KOP ile Dinek daginda organik aricilik projesi", "KOP ile hayvanlarim mutlu, ben umutlu 2. etap projesi", "Koyunum çadira giriyor ilçemde hayvancilik artiyor projesi", "KOP ile yaz seralari gelisiyor projesi" ve KOP ile meralarimiz sivat ve gölgelikle refaha kavusuyor projesi" yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile