14 Subatta Kan Hediye Ettiler

14 Subatta Kan Hediye Ettiler

Zonguldak’ta mahalle muhtarlari 14 Subat Sevgililer Günü’nde kan bagis kampanyasi düzenledi. Kampanyaya katki verenler kan ihtiyacina katki sagladi.

14 Subat Sevgililer Günü’nde azalan kan stoklarina destek vermek amaciyla Terakki Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Incivez Mahallesi muhtarlarinin öncülügünde Kizilay is birliginde Soförler Odasi önünde kan bagis kampanyasi düzenlendi.

Erken saatlerden itibaren baslayan kampanyaya vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Vatandaslar kan bagisinda bulunmak içim form doldurup testlerde geçerek uygun bulunduklari takdirde kan verdi.

Otobüste yogunluk yasanmasi üzerine yakinindaki bina da kan bagisi için tahsis edildi.

Aksam saatlerinde kadar sürecek kan bagis kampanyasinda 250 ünite kan bagisi hedefleniyor. Bagisla alakali açiklama yapan Terakki Mahallesi Muhtari Ferit Arslantürk, “Bugün 14 Subat Sevgililer günü. Biz bugünün anlam ve degerini tasimasi için. Herkes sevgilisine hediye alacak biz bugün ki kanlari vatandaslara hediye edecegiz. Hedefimiz var. Bugün insallah 250 ünite kani toplamak istiyoruz. Çok ziyaretlerimiz oldu. Kurumlara, kuruluslara, derneklere ve sendikalara gittik. Gidemediklerimizi telefonla aradik. Siyasi partileri de aradik onlari da buraya bekliyoruz. Insallah burada hedefimize ulasacagiz. Yapilmayan tek ilaç kan. Kana gerçekten bu ülkenin ihtiyaci var. Aksam saat: 18:00’a kadar buradayiz. 10 tane sedyemiz var. Kimseyi de bekletmiyoruz. Soförler dernegimiz ve komutanlarimiz geldi. Onlara da tesekkür ediyoruz” dedi.

Kan Bagis Merkezi Koordinatörü Hakan Ergin ise “Muhtarlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Sag olsunlar bize her zaman yardimci oluyorlar. Herkesi kan bagisina bekliyoruz. Bir gün herkesin ihtiyaci olabilir. Bu sekilde düsünerek bütün hastalarimiza sifa olmak istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile