14. Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik Ve Gida Fuari Kapilarini Açti

14. Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik Ve Gida Fuari Kapilarini Açti

Van’da Ipekyolu Expo Fuar A.S. tarafindan bu yil 14’üncüsü düzenlenen ve 4 gün sürecek olan ‘Dogu Anadolu Tarim, Hayvancilik ve Gida Fuari’ kapilarini ziyaretçilere açti.

Ortadogu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen fuar, ’En güzel kuzu’ yarismasi ve ödül töreni ile basladi.

Kurdele kesiminin ardindan stantlari tek tek gezen protokol, ürünler hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Fuar ile ilgili açiklamada bulunan Van Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Nayif Süer, eskiden tarimla ugrasan çiftçilerin teknolojik ürünleri almak için baska ile gitmek zorunda kaldigini hatirlatarak, “Çiftçilerimiz gerek gidis gelisleri açisindan gerek diger açilardan zorluklar yasiyorlardi. Bugün ise çogu çiftçimiz ihtiyaçlarini burada alabiliyor. Bu gerçekten bizim için sevindirici bir durumdur. Van Ticaret Borsasi olarak bu fuara ilk günden bugüne kadar hep destek olduk. Bunlar il için, bölge için mükemmel fuarlardir. Ilimiz hem tarim hem hayvancilik bölgesi oldugu için bu bizim için büyük bir ihtiyaçtir ve bu ihtiyaçlarin büyük kismini karsilayacak firmalar da katilmis. Bu da bizi sevindiriyor. Van için, bölge için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Fuara daha çok kamu kurumlarinin katilmasi gerektiginin altini çizen Süer, “Baska illerdeki fuarlara gittigimizde daha çok katilimci görüyoruz. Bu yüzden tüm kamu kurumlarindan daha güçlü destek bekliyoruz. Van’imiz bunu hak etmiyor. Özellikle çiftçilerimizden ricamiz buraya gelmeleri ve bu ürünleri görmeleridir. Yarin yatirim düsüncesi olan çiftçilerimiz için en azindan bir ön çalisma olur” ifadelerini kullandi.

Fuarda 20 tanesi il disindan olmak üzere 85 standin kuruldugunu belirten Ipekyolu Expo Fuar A.S. Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Koordinatörü Veysi Uygun ise kuzu güzellik yarismasi ile ziyaretçileri agirladiklarini belirtti.

Fuarin bölgedeki tek çiftçi bulusmasi oldugunun altini çizen Uygun, “Tarimsal mekanizasyon hizmetlerini sunan tek fuar olma özelligini tasiyan bu fuarimiz 4 gün sürecek. Fuarimiz, tarim ve hayvancilikla ilgili hizmet sunan tüm çiftçilerimize ve ayni zamanda üreticilerimize tarimsal mekanizasyon, traktör, tarim aletleri, tohum ve gübre anlaminda tüm teknolojileri sunma özelligini tasiyor. Fuarimizin baska bir özelligi ise bölgedeki tek çiftçi bulusmasi olmasidir. Ziraat odalarinin örgütlenmesi ile birlikte biz bölgede tüm çiftçilerimizi fuarimizda yeni teknolojilerle bulusturuyoruz. Bölgemizin, ilimizin ve çiftçilerimizin ihtiyaci olan tüm ürünleri bulabilecegi bir alan sunuyoruz” dedi.

Van Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari’nin büyüme yolunda artik belli bir noktaya geldigini vurgulayan Uygun, “Van Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari, tüm ülkede konusulan bir fuar noktasindadir. Bundan sonraki asamada, biz artik tamamen yurt disindan katilimci ve ziyaretçi kabul edecegiz ve buradaki tarimimiz ile teknolojilerimizi yurt disina pazarlama içerisine girecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile