14 Yasindaki Ceyda Gözyaslari Içerisinde Topraga Verildi

14 Yasindaki Ceyda Gözyaslari Içerisinde Topraga Verildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde kamyonetin çarpmasi sonrasi agir sekilde yaralanan ve kaldirildigi hastanede yasamini yitiren 14 yasindaki Ceyda Demir, gözyaslari arasinda topraga verildi. Cenaze sonrasi Ceyda’nin anne ve babasi kaza yerinde isyan etti.

Turgutreis Mahallesi Mehmet Hilmi Caddesi’nde saatte 108 kilometre hizla seyrettigi ögrenilen bir kargo firmasina ait kapali kasa kamyonet, Demir ailesinin ev ve is yerlerinin bulundugu bölgede kaldirimda ablasi ile bekleyen 14 yasindaki Ceyda Demir isimli çocuga çarpti. Çarpmanin siddetiyle metrelerce sürüklenen ve agir sekilde yaralanan Demir, hastaneye kaldirildi. Hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayan Ceyda Demir, yasamini yitirdi. Kamyonet sürücüsü F.G. ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vedat Türkmen Ortaokulu 8. Sinif ögrencisi Ceyda’nin ölümü ailesi, yakinlari ve arkadaslarini yasa bogdu. Cenaze Mugla Adli Tip Kurumu’ndaki islemlerinin ardindan Bodrum’a getirildi.

Yukari Akçaalan Mezarligi’nda kilinan cenaze namazina annesi Safinaz Demir, babasi Ismail Demir, kardesleri, yakinlari ve çok sayida arkadasi katildi.

Tabutu, Ceyda’nin arkadaslari tasidi.

Kizina son bakisi yürekleri dagladi

Cenaze töreninde gözyaslari sel oldu. Ceyda’nin mezarinin çiçeklerle donatan ailesi ve arkadaslari, uzun süre gözyasi döktü. Küçük oglu ile mezarin basinda aglayan Safinaz Demir’in mezarliktan ayrilmadan önce kizina son bakislari yürekleri dagladi. Ayakta durmakta zorlanan anne, yakinlarinin destegiyle yürüyebildi. Cenaze törenine katilanlar daha sonra kazanin yasandigi bölgeye gitti. Burada araçlara kirmizi isik yandiginda kisa süreli olarak yola çikan Ceyda’nin ailesi ve arkadaslari baska "Ceydalar ölmesin" diye slogan attiktan sonra yolun kenarina geçildi.

“Ben bu aciya nasil dayanayim?”

Kaza yerinde açiklama yapan Ceyda’nin babasi Ismail Demir, kaza anini söyle anlatti:

“Çocugum ekmek almak için ablasiyla karsidan karsiya geçerken araba çarpiyor. Yolda güvenlik önlemi yok, kameralar da çalismiyor. Burada duran tabelalarin ucu nasil keskin, kafani vursan mermi gibi. O sehir magandasi çocugum daha yola adimini atmadan çarpiyor, metrelerce ileri atiyor. Hiz sinirini GPS üzerinden tespit ettik, saatte 108 kilometre hizla gidiyormus. Bu nedir? Burasi yaya geçidi. Buradaki kirmizi isiklar saat 22.00’dan sonra neden sariya dönüyor. Benim içim yaniyor, bir insani büyütmek bu kadar kolay mi? Ben bu aciya nasil dayanayim.”

Baba Demir, yetkililerin kazanin oldugu yerlerde önlem alinmasini istedi.

"Canim cigerim yandi, baska annelerinki yanmasin"

Anne Safinaz Demir ise çocuguna kamyonetin gözlerinin önünde çaptigini ifade ederek, “Ben evladimin havada uçtugunu gördüm. Metrelerce ileri firladi, canim cigerim yandi. Baska annelerin, baska babalarin cani yanmasin. Lütfen buraya bir çare bulunsun. Bir üst geçit, bir kamera. Yalvariyorum, baska bir sey demiyorum” dedi.

Öte yandan Karayollari görevlilerinin kazanin meydana geldigi bölgede inceleme yaptigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile