15. Ayder Kardan Adam Festivali Basladi

15. Ayder Kardan Adam Festivali Basladi

Rize’nin Çamlihemsin ilçesine bagli dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi’nda bu yil 15. kez Kardan Adam Festivali düzenlendi.

Çamlihemsin Kaymakamligi ve Çamlihemsin Belediyesi tarafindan bu yil 15. kez düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivali, yeterli kar olmamasindan ötürü kamyonlarla kar tasinarak kardan Zil Kale, ev ve kemer köprü gibi heykeller yapildi. Vatandaslar posetlerle beraber yokustan asagiya kayarak keyifli vakit geçirirken, karsiz yapilan festivale katilim yogun oldu. Ayni zamanda kardan adam yapma ve halat çekme yarismalarina kadin ve erkek vatandaslar katilim gösterdi.

Trafik nedeniyle aksamalarin yasanmamasi için Ayder Yaylasi’nda araçlar için önlem alindi. Ayder’in girisinde araçlarin yayladaki festival alanina kadar gitmesine izin vermedi. Bu nedenle vatandaslar otoparktan festival alanina kadar yürüyerek çikti.

Karsiz yapilan kar senligini tüm dünyaya göstereceklerini ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Osman Askin Bak, "Karin yagmasini bekliyoruz. Yurdumuzda özledigimiz bir sey çünkü kuraklik tehlikesi söz konusu. Burada da kar olmadan kar senligi nasil yapilir diye bütün dünyaya gösteriyoruz. Rizeliler bu konuda beceriklidir. Okullarda suan da sömestr tatilinde oldugu için insanlar için bir nefes alma, bir heyecan, bir cosku yasiyoruz. Daha çok kar bekliyoruz. Kar olsa daha güzel olur. Bölgemiz turizm ekseninde gelisiyor. Rize-Artvin havalimanindan buraya 1 saate gelmis oluyorsunuz. Ayder bir marka, bu markada degerini arttiriyor" ifadelerini kullandi.

"Burasi Türkiye’nin göz bebegi, Rize’nin incisi Ayder"

Ayder yaylasinin turizm için çok önemli oldugunu ifade eden Rize Valisi Kemal Çeber, "Biz kar olmadan kar festivali nasil yapilir onu gösteriyoruz. Bol kar olsa kar festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Tulum, kemençe baslayinca eglenmemizi, doganin tadini çikarmamizi karsizlikta etkilemez. Burasi Türkiye’nin göz bebegi, Rize’nin incisi Ayder. Burada ülkemizin tek kirsal dönüsüm projesi uygulaniyor. 1-2 yil içerisinde burayi çok farkli görecegiz. Ülkenin en önemli destinasyonlarindan birisi burasi. Rize’deki 200 civarindaki yaylayi da turizme adapte etmeye çalisacagiz. Kis festivali sehrimimizde 15. kez yapiliyor. Her sene birbirinden keyifli geçiyor. Bu sene kar biraz az ama onun alternatiflerini hazirladik" seklinde konustu.



"Gerçekten insanlarin bu tür etkinliklere ihtiyaci var"

Tatilden gelen ögrenciler için bu tür festivallerin lazim oldugunu belirten Çamlihemsin Belediye Baskani Osman Hasimoglu ise, "Ayder denenince kalabaliklar basliyor çünkü Ayder Karadeniz’in birincisi. Gerçekten insanlarin bu tür etkinliklere ihtiyaci var. Dinlenmeye ve eglenmeye ihtiyaçlari var. Üniversitelerin tatil olmasiyla birlikte sinavdan çikmis ögrencileri burada görüyoruz. Belki de bu tür etkinlikler ögrenciler için çok faydali oldugunu düsünüyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile