15 Köyün Ortak Yolunda Heyelan Geçit Vermiyor

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 15 köyün ortak olarak kullandığı grup yolunda sürekli yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanıyor.

  Mesudiye Merkez Bucağı ' na bağlı Erikköy , Birebir köyleriyle başlayan ve 15 köyün ortak kullandığı tek yol olan grup yolu , tüm mevsimlerde yaşanan heyelan nedeniyle köylüleri zor durumda bırakıyor . Yolun yapılması konusunda tüm girişimlerde bulunmalarına rağmen çözüme kavuşturamadıklarını ifade eden Erikköy Köyü Muhtarı Mustafa Can , yetkililerden yardım istedi . Sorunun yıllardır devam ettiğini ve düzeltme çalışmalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Can , " Yıllardır bu problemi yaşıyoruz . Yolumuz göçüyor .
Özellikle kış olduğu zaman okula gidecek öğrenciler , hasta ve yaşlısı olanlar yolda kalıyor . Traktör yardımıyla çıkartmaya çalışıyoruz . Vatandaş mağdur oluyor " dedi .
Mevcut şartlarda sorunun çözümünün görülmediğini ve güzergah değişikliğinin çözüm olabileceğini dile getiren Erikköy Köyü Muhtarı Mustafa Can , " Köy hizmetleri ve kendi imkanlarımızla yaptığımız çalışmalar sonuç vermiyor . Yardım elinin uzanmasını istiyoruz . Aynı yönde Bireber köyü ve 15 farklı köy var . Başka güzergah yok . Çözüm için güzergah mı değiştirilecekler bilmiyorum . İnşallah yetkililer yardım ellerini uzatırlar . Çok mağduruz . Şimdi keşkek şölenimiz var . Mesudiye ' den değil , Reşadiye ' den geliyoruz .
Bunu yadırgıyorlar . Yapın yolumuzu kendi topraklarımızdan gelelim . Tüm büyüklerimizden yardım bekliyoruz " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile